Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Juha Halonen äänestäjien mielestä SalPan kaikkien aikojen pelaaja

 
Juha Halonen äänestäjien mielestä SalPan kaikkien aikojen pelaaja


SalPan keskikentällä tälläkin kaudella loistavasti pelannut Juha Halonen on kotisivuilla vierailijoiden mielestä SalPan kaikkien aikojen paras pelaaja. Halonen oli äänestyksessä lopulta ylivoimainen, sillä hän keräsi kaikista annetuista äänistä lähes puolet (48 prosenttia).

Äänestykseen osallistui peräti 191 henkilöä, joten sillä on kohtalaisen suuri painoarvo mietittäessä SalPan parasta pelaajaa lähes 50 vuoden aikana.

39-vuotiaan Halosen ylivoimaisuus ei ole yllättävä. Halonen oli nostamassa koko salolaista jalkapalloa jo 80-luvun alussa. Hän oli SM-hopeaa voittaneiden A-juniorien runkopelaaja ja Halosen johdolla myös silloinen edustusjoukkue taisteli II-divisioonan kärkipaikoista.

Suurimmat meriittinsä Juha Halonen keräsi Turun Palloseurassa, jossa vierähti lähes kymmenen vuotta. Valitettavasti nousujohteinen ura katkesi liikenneonnettomuuteen ja sitä seuranneisiin polvivammoihin.

Ilman loukkaantumista Halonen olisi suurella todennäköisyydellä noussut aikanaan Tommy Lindholmin valmentamaan Suomen A-maajoukkueeseen.

Juha Halonen palasi SalPaan 90-luvun alkupuolella ja on siitä asti toiminut seurassa peli- ja valmennushommissa. Päättynyt kausi oli yksi Halosen parhaista SalPan paidassa. Mies lukeutui Jyrki Pellikan valmentaman miehistön luottopelaajiin ja SalPan keskikenttäpeli olikin Halosen ja Vesa Vainion johdolla Kakkosen länsilohkon laadukkainta.

Pelaajaäänestyksessä toiselle sijalle nousi Pekka Leinonen. 70- ja 80-lukujen luunkova toppari keräsi äänistä 20 prosenttia (39 kappaletta).

SalPan maalintekijätilastoa 75 maalilla johtava Jarmo Järvinen oli yksittäisistä pelaajista kolmanneksi suosituin. Kärkäs ja voimakas hyökkääjä keräsi äänistä 13 prosenttia (24 kappaletta).

Yllättävän pienille äänimäärille jäivät vihreämmille pelikentille jo siirtyneet Mika Laiho (3%) ja Jorma ”Piki” Heinonen (2 %).

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT