Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Joutsenet tehokkaana Tampereella

Joutsenet näyttivät kauden toisessa ottelussa potentiaaliaan hyökkäyspäässä ja ryöstivät pisteet Tampereelta mukaansa lukemin 1-4(0-2). SalPalta maalinteossa onnistuivat konkari Iku Leino ja sen lisäksi kolme pelaajaa avasi maalitilinsa SalPan edustusjoukkueessa, kun Mikke Louhela, Olli Jakonen sekä Otto Rautiainen osuivat maalipuiden sisälle.

Kauden avaus Klubi 04:ää vastaan jätti paljon toivomisen varaa SalPalta ja alku Tampereella näytti todella pahalta salolaisittain, kun TPV myllytti vahvasti alussa. Alkuminuuteilla TPV:n Topi Järvi pääsikin puolittaiseen läpiajoon, mutta SalPan maalilla Joni Rahila torjui komeasti kovan laukauksen kulmapotkuksi. Tuosta kulmapotkusta seurasikin erikoinen tilanneketju, joka poiki TPV:lle neljä perättäistä kulmapotkua.

TPV sai myös pari vaarallista vapaapotkua reilusta paristakymmenestä metristä. Juuso Rantala laukoi molemmista todella vaarallisesti, mutta Joni Rahila venytti jälleen loistavat torjunnat kumpaankin laukaukseen.

TPV:llä oli lisäksi muutama läpiajo, jotka toki liputettiin niukoiksi paitsioiksi. Toki noissakin tilanteissa Rahila torjui laukaukset eikä TPV saanut palloa hänen ohitseen millään.

Pikku hiljaa Joutsenet alkoivat saamaan myös omia hyökkäyksiään rakennettua ja peli selkeästi tasaantui. 20. peliminuutin jälkeen pallo alkoi lähestyä myös TPV:n maalia. Pallo saatiinkin muutamaan kertaan pelattua TPV:n rangaistusalueelle, mutta SalPa ei onnistunut voittamaan kaksinkamppailuja vaan TPV:n puolustus ja maalivahti selvittivät tilanteen helpohkosti. Lisäksi muutama todella potentiaalinen hyökkäys päättyi SalPalta harmittavaan paitsioliputukseen hyökkääjien hieman liiallisen innon vuoksi.

Kummankin joukkueen pelinavaamista leimasi hienoinen huolimattomuus alussa ja molemmat joukkueet saivat muutamia vaarallisia pallonriistoja aikaiseksi. SalPa rankaisikin TPV-topparin todella huolimattoman syötön jälkeen 37. minuutilla. Erik Mirel katkaisi syötön keskiympyrän kaarella syöttäen pallon välittömästi Mikke Louhelalle, joka spurttasi lujaa kohti TPV:n maalia. Samalla hetkellä Olli Jakonen lähti vasemmasta laidasta leikkaamaan kohti TPV:n rangaistusaluetta ja Louhela toimittikin millintarkan syötön suoraan Jakosen jalkaan. Jakonen viimeisteli pallon varmasti alakulmana ohi vastaan rynnänneen TPV-vahti Antti Kuusisen. Maali oli Jakosen ensimmäinen SalPan edustusjoukkueessa.

Joutsenet saivat selkeästi lisää virtaa hieman jopa ehkä ansaitsemattomasta maalista tilanteisiin nähden. Toki ansaitsematon on suoraan jo väärä sana, koska vaikka maalipaikka oli vasta SalPan ensimmäinen ottelussa, niin se oli todella hienon vastaiskun ansiota.

Pian maalin jälkeen TPV:n Topi Järvelle avautui loistava paikka tasoittaa peli kun SalPan paidassa debyyttiotteluaan pelanneelle Claudio Mervillelle sattui pienoinen virhe ja purkupallo jäi boksiin. SalPan onneksi Järven sijoitus tyhjään maaliin pienestä kulmasta osui kuitenkin vain tolppaan ja TPV:n Jesse Oksanen turhi kimmokkeen tolpasta ohi maalin.

SalPa kuitenkin rokotti heti seuraavasta tilanteesta taululle 0-2. Loistavan ottelun pelannut laitapuolustaja ja joukkueen kapteeni Iku Leino nousi vahvasti TPV:n boksiin oikeasta laidasta lähtien haastamaan kolmea puolustajaa. Leino menetti pallon, mutta vain hetkelliseksi, kun Lucas Gabrielsson, Mikke Louhela ja Erik Mirel löivät kovan prässin välittömästi TPV:n pelaajille. Mirel saikin pallon haltuunsa kahdessakymmenessä metrissä Gabrielssonin syötönkatkon jälkeen. Hän nosti hienon tsipin puolustuslinjan yli joka tavoitti laidasta sisään leikanneen Gabrielssonin, joka ajoi kohti TPV:n maalia. Gabrielsson piti katseen kuitenkin koko ajan kentällä ja syötti hienon syötön takaviistoon kymmeneen metriin, jossa Iku Leino odotti vesikielelle. Leino viimeistelikin entisen hyökkääjän varmuudella pallon varmasti takakulmaan ja SalPa-kapteenin ei kautta ilman maalia-mantra sai jälleen jatkoa jo heti alkuun.

Toinen jakso oli huomattavasti tasaisempaa ja kummankin joukkueen virheiden määrä väheni. TPV sai jakson alkupuolella hyvän laukaisupaikan boksin rajoilta SalPa-puolustuksen kommunikaatiovirheen seurauksena, mutta Joni Rahila torjui maalillaan jälleen hienosti.

65. minuutilla TPV sai rangaistupotkun, kun Claudio Merville kaatoi TPV:n Topi Järven. Kyseessä oli aikalailla yhteentörmäys, joten tilanne oli aivan fifty-sixty että oliko rike vai ei. Erotuomari kuitenkin vei pallon pilkulle, josta TPV:n kapteeni Jari Nikkilä pisti pallon varmasti SalPan verkkoon.

Pian maalin jälkeen Lucas Gabrielsson vapautti hienolla syötöllä Endrit Rrustemin läpiajoon ja nuorikainen viimeisteli pallon hienolla tsipillä maaliin. SalPan kannalta tilanne liputettiin hiuksen hienosti paitsioksi ja tulostaululle jäivät edelleen lukemat 1-2.

73. peliminuutilla SalPa alkoi lyödä viimeisiä nauloja arkuun, jälleen hienon vastahyökkäyksen päätteeksi Mikke Louhelan viimeistellessä lukemiksi jo 1-3. Maali oli jälleen todellinen taidonnäyte miten käännetään pelin suunta pallonriistosta. Iku Leino riisti pallon omalla puolustusalueella TPV:n heikon syötön jälkeen. Leino lähti rohkeaan nousuun lainaten palloa välillä Lucas Gabrielssonille, joka syötti Leinon vapaaksi linjan taakse. SalPa-kapteenilla oli hyvä paikka laukoa jo itsekin TPV:n rangaistusalueella, mutta hän näki takatolpalla vapaana olevan Mikke Louhelan, jolle Leino nosti hienon keskityksen. Louhela puski pallon vahvasti TPV:n maaliin huolimatta TPV-puolustaja vaarallisesta saksipotkuyrityksestä, joka osui Louhelaa kasvoseudulle.

TPV ei kuitenkaan luovuttanut, vaan edelleen pyrki hyökkämään ja kotijoukkue saikin luotua muutamia näennäisesti vaarallisia tilanteinta keskityksistä. SalPan puolustus ja maalivahti Rahila kuitenkin saivat selvitettyä tilanteet vailla suurempia vaikeuksia.

78. peliminuutilla nähtiinkin sitten ottelun lopullinen ratkaisu, kun viikko sitten debyyttinsä edustusjoukkueessa tehnyt 16-vuotias Otto Rautiainen viimeisteli loppulukemiksi 1-4. Maali oli jälleen nopean tilanteen vaihdon seuraus, jossa SalPa iski pallonriiston jälkeen vastaan. Joutsenet iskivät kolmella pelaajalla kuutta TPV:n pelaajaa vastaan Rautiaisen pallonriiston jälkeen. Endrit Rrustemi vapautti kuitenkin Mikke Luohelan hienolla pystyösyötöllä vapaaksi linjan taakse. Samassa hetkessä Rautiainen spurttasi toiselta laidalta läpi täysin vapaana, jonka Louhela huomasin. Tilanne oli yhtäkkiä muuttunut SalPan 2v1 hyökkäykseksi ja Louhela vapautti Rautiaisen täysin vapaaksi TPV:n rangaistusalueelle. Nuorukainen katseli maalivahdin liikkeen ja sijoitti pallon kylmänviileästi tyhjään kulmaan.

Viimeiset 10 minuuttia taisteltiin edelleen tosissaan, mutta TPV:n lievästä painostuksesta huolimatta varsinaisia maalipaikkoja ei enää nähty ja näin SalPa haki ison vierasvoiton yhdestä Kakkosen B-lohkon ennakkosuosikista.

Päävalmentaja Ilkka Virtanen oli ymmärrettävästi tyytyväinen vierasvoittoon.
- Ehkä suurin juttu ottelussa oli kuitenkin pistetilin avaamisen lisäksi se, että saimme peliä parannettua jälleen koko matsin ajan. Selkeästi näkyy että työ on vielä kesken,  mutta suunta on oikea. Lisää harjoituksia ja otteluita alle, niin pelimme tulee varmasti monipuolistumaan sekä paranemaan.

Kokoonpano:
Rahila, Leino(m), Merville, Henttinen, Mattila, Mirel(80. Mäkinen), Louhela(m), Gabrielsson, Laguerre(46. Leskelä(v)), Jakonen(m)(59. Rautiainen(m)), Lehtinen(70. Rrustemi)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT