Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Joutsenlauma vahvistuu vielä kahdella pelaajalla


Viime vuodet FC Jazzia edustanut kärkipelaaja Eero Lehtinen siirtyy SalPaan kaudeksi 2020. Lisäksi ranskalainen toppari Claudio Merville vahvistaa Joutsenlaumaa tulevalla kaudella.


Jalkapallokiertolainen Ranskasta

Merville on mielenkiintoinen pelaaja, joka tuo rutiinia ja fyysisyyttä nuoreen Joutsenlaumaan. Ranskalaisella on kokemusta lukuisista joukkueista mm Romanian kakkostasolta sekä Moldovan pääsarjasta, johon mm. HJK:n viime kauden kapteeni Sebastian Dahlström sekä toppari Faith Obilor siirtyivät täksi kaudeksi pelaamaan. Viimeisin seura pelaajalla on ollut Stadl-Paura, joka pelaa Itävallan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Suomeen miehen tuo urallaan seuraavan askeleen ottaminen ja tavoitteena hänellä on ehdottomasti Veikkausliigaan pääsy.

Claudio on asettunut nopeasti Suomeen ja aloittaa suomenkielen opiskelun syksyllä. Korona-virus toi hieman mutkia matkaan aluksi, mutta pelaaja ja hänen taustansa hoitivat kentän ulkopuoliset asiat kuntoon, niin pelaaja jäi Suomeen odottamaan kauden alkamista.


    • Claudio on todella rutinoitunut ja suhteellisen hyvin liikkuva toppari. Hän johtaa esimerkillään nuorempia pelaajia harjoituksista lähtien ja tekee joka päivä kovasti töitä, jotta pääsisi korkeammille tasoille vielä pelaamaan. Hän tuo tulevalle kaudelle joukkueeseen paljon johtajuutta ja voimaa erikoistilanteisiin, kommentoi päävalmentaja Ilkka Virtanen.

Claudio-Andersson Merville

10.9.1993

Ranska/Angola

2019-2020 Stadl-Paura, Itävallan 3. korkein sarjataso

2018-2019 El San Martin, Espanjan 5. korkein sarjataso

2018-2019 Dacia Unirea Braila, Romanian 2. korkein sarjataso

2017-2018 Tarbes PF, Ranskan 5. korkein sarjataso

2015-2017 Academica Coimbra B, Portugalin pääsarjaseuran reservi


Porista voimaa hyökkäykseen

Lehtisen ja päävalmentaja Ilkka Virtasen näkemykset vahvuuksista sekä kehityskohteista osuvat hyvin yksiin. Tosin vahvuudet on helppo havaita myös vähemmänkin lajia tuntevan jos Lehtisen peliä seuraa, sen verran hyvin ne paistavat pelaajan tekemisestä läpi. Suurin vahvuus Lehtisellä on työmoraali ja fysiikka, joka mahdollistaa jatkuvan prässäämisen kentällä. Sen lisäksi Lehtisen taidot pienessä tilassa on selkeä vahvuus, joka luo paljon maalipaikkoja myös muille. Lievänä vertailukohtana voitaneekin käyttää entistä SalPa-hyökkääjää, nykyään Veikkausliigan viheriöillä viilettävää, Albijon Muzacia.

Lehtinen aloitti jalkapallon lapsuuden kotikaupungissaan Kankaanpäässä ja paikallisen Kankaanpään Pallon riveissä 7-vuotiaana ja siirtyi 14-vuotiaana edustamaan FC Jazzia kaksoisedustuksella, jotta pystyi molempien seurojen peleissä pelaamaan. Jalkapallon rinnalla kulki pitkään myös paini, joka isän painitaustan myötä tuli luonnollisesti harrastusvalikoimaan mukaan jo nuorena. Painissa Lehtinen saavutti henkilökohtaista menestystä juniorisarjoissa, mutta peruskoulun jälkeen hän valitsi lajikseen kuitenkin jalkapallon päästen Porin urheilulinjaiseen lukioon suorittamaan opintojaan ja näin ollen pitkä reissaaminen Kankaanpää-Pori välillä sai jäädä.

Porissa FC Jazzissa valmennus oli todella laadukasta ja nykyään jo urallaan eteenpäin matkaa päässeet Teemu Eskolan ja Riku Paularinteen Lehtinen nostaa erikseen esiin valmentajina, jotka suuresti ovat vaikuttaneet hänen kehitykseensä. Heidän valmennuksessaan pelipaikaksikin vakiintui hyökkääjä, kun nuorempana pelipaikat vaihtelivat ympäri kenttää.

Tähän astiseksi kohokohdakseen jalkapallouralla Lehtinen nostaa ensimmäisen maalin Ykkösessä FC Jazzin paidassa. Tulevan kauden tavoitteena on todellinen läpimurto Kakkosessa ja sen myötä uralla eteenpäin pääseminen. Omalla panoksellaan hän toivoo myös auttavan Joutsenlauman vähintäänkin taistelemaan vahvasti noususta Ykköseen.


Tilastot miesten peleissä

Ykkösessä

3/1

Kakkosessa

78/16Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT