Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Voitottomien otteluiden putki vihdoin poikki

Sarjajumbo Tampere United tarjosi tiukan vastuksen pienellä Pyynikin tekonurmella, mutta rutinoituneempi ja taitavampi Joutsenlauma vei lopulta voiton lukemin 0-2(0-0). SalPaan maaleista vastasivat Lucas Gabrielsson ja loukkaantumisen jälkeen paluun kokoonpanoon tehnyt Jami Siirtola.

Tampere United oli vaihtanut valmentajaa juuri ottelun alla ja julistanut loppukauden mittaisen taistelun sarjapaikasta alkaneeksi, joten tiedossa oli että ottelusta tulee kaikkea muuta kuin helppo. Oman lisänsä otteluun toi vielä Pyynikin postimerkiksikin kutsuttu todella pienikokoinen tekonurmi, jossa tilaa ja aikaa ei yksinkertaisesti ole yhtään.

Ottelu alkoi todella sekavasti ja kummankin joukkueen prässätessä ahnaasti, niin entuudestaan pieni kenttä kävi vieläkin ahtaammaksi. Kumpikaan joukkue ei saanut kunnollisia syöttökombinaatioita rakenneltua, vaan peli oli enemmäkin vain reagointia pallon pomppuihin ja omien maalien suojaamista.

Pikku hiljaa pelin edetessä pelaajat alkoivat löytää hieman tilaa kentältä ja muutaman kerran kummassakin päässä nähtiin puolittaisia tilanteita. TamU pyrki hyökkäämään laitojen kautta ja Topi Järvi pääsikin pari kertaa nousemaan rangaistusalueelle, mutta SalPan puolustus sai tilanteet selvitettyä. Toisessa päässä vastaavasti Iiro Vanha sekä Bruno Rodrigues pääsivät puolittaisille maalipaikoille, mutta TamU-vahti Elias Alasen oli helppo kopata tilanteet käsiinsä.

Toiselle jaksolle pelin kuva muuttui hieman ja SalPa sai pelinsä raiteille heti alusta asti. Keskikentän nelikko Gabrielsson-Leskelä-Karlsson-Vanha pistivät pystyyn todellisen lyhytsyöttöshown ja pallo alkoi pyörimään TamUn päädyssä. Ei mennyt kuin reilu viisi minuuttia jakson alusta, kun hienon hyökkäyksen päätteeksi TamUn kapteeni Eetu Rahkola pysäytti kädellään Jesper Karlssonin tulisen laukauksen ja pallo vietiin pilkulle. Lucas Gabrielsson asettui pallon taakse laukoen kovan kudin aivan vasempaan alakulmaan ja SalPa 0-1 johtoon.

Joutsenten peli selkeästi vapautui johtomaalista ja peli rullasi entistä paremmin, kun taas vastaavasti vaikeaa kautta pelaavan TamUn otteisiin alkoi heti tulla pakkottamista ja rentous katosi tekemisestä. Pelin edetessä SalPa oli entistä enemmän kuljettajan paikalla ja TamU yritti pitkillä palloilla horjuttaa SalPaa. Varsinaisia maalipaikkoja TamU ei saanut rakennettua ainuttakaan, mutta kertaalleen SalPan maalilla Joni Rahila aiheutti hieman sydämmentykytyksiä, kun hän pomputti Topi Järven kovan kudin yläriman päälle ja siitä taas omiin käsiinsä. Laukaus oli kova, mutta sinänsä vaaraton, koska suuntautui suoraan Rahilan syliin.

Jakson edetessä ja TamUn nostaessa riskitasoa pääsivät Iiro Vanha ja Lucas Gabrielsson elementtiinsä. Vanha jopa ajoittain näytti leikittelevän TamU-puolustajien kanssa, mutta laukaukset nousivat jatkuvasti yli maalin hyvistäkin paikoista. Lopullisen ratkaisun iski ikitaistelija Jami Siirtola, joka tuli vaihdosta sisään ensimmäistä kertaa 1,5 kuukauden takaisen sormivammansa jälkeen. Sisääntulo olikin komea, sillä hän ehti olla kentällä noin vartin, kun häneltä nähtiin hieno yksilösuoritus joka ratkaisi ottelun. TamU pelasi vapaapotkun keskialueella hieman huolimattomasti ja Jami Siirtola riisti pallon. Kaikkien odottaessa hänen syöttävän Rodriguesin läpiajoon Siirtola laukoikin yllättäen reilusta 40 metristä komean laukauksen yli vastassa olleen TamU-maalivahdin ja ottelun sitä myötä pakettiin.

Joutsenille pitkästä aikaa suhteellisen tasapainoinen esitys ja sitä myötä ansaittu voitto.

Kokoonpano:
Rahila, Perälä, Heikkinen, Kovaqi, Mattila, Karlsson, Leskelä, Vanha, Gabrielsson(90. Jaatinen), Laguerre(66. Siirtola), Rodrigues(85. Leppänen)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT