Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Honka Akatemia niukasti vahvempi

Keväällä todella tiukan ottelun pelanneet SalPa ja Honka Akatemia pelasivat toistamiseen äärimmäisen tasaisen ottelun. Keväällä Joutsenet olivat niukasti vahvempi, mutta tällä kertaa espoolaiset veivät pisteet mukanaan numeroin 2-3(1-2). SalPan maaleista vastasivat heti debyytissään viimeistellyt Bruno Rodrigues ja Niko Leskelä.

Koko ottelun ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä, joskin Honka Akatemia oli vaarallinen iskiessään vastaan pallonriistojen jälkeen. Avausmaali syntyikin 17. minuutilla, kun Honka riisti pallon keskialueella ja keltapaitojen hyökkääjä pääsi puolittain läpi vasemmalta laidalta. Olli Jalli yritti pelastaa pallon maalin edustalta, mutta SalPan harmiksi pallo kimposi Jallin kautta omaan maaliin. Toki oli hyvin mahdollista että pallo olisi maaliin mennyt ilman Jallin liukuakin.

Maalin jälkeen SalPa sai kuitenkin peliään paremmin rullaamaan ja kymmenen minuutin päästä nähtiinkin todella komea tasoitus. Hyvään vireeseen päässyt Lucas Gabrielsson leikkasi sisään oikealta laidalta ja otti kaksi seinäsyöttöä rangaistusalueen rajalla seisoneilta SalPa-hyökkääjiltä. Sen jälkeen Gabrielsson vapautti hienolla syötöllä Brunon rangaistusalueelta ja portugalilainen viimeisteli varmasti tasoituksen alakulmaan.

Näyttikin että Joutsenet ottavat peliä yhä enemmän hallintaansa ja muutamia vaarallisia hyökkäyksiä syntyikin Hongan päätyyn. Toisaalta Hongan vastaiskut ja erityisesti tuulennopea Robbie Azodo aiheuttivat harmaita hiuksia SalPan puolustukselle.

Aivan jakson lopulla Honka sai rangaistuspotkun hieman epäselvästä tilanteesta, kun erotuomari näki SalPan Jesper Karlssonin rikkoneen Azodoa boksissa. Pilkkua asettui ampumaan Matias Viitanen, joka painoi pallon varmasti alakulmaan ja Hongan johtoon aivan ensimmäisen jakson lopussa.

Toiselle jaksolle Joutsenet tulivat paremmalla jalalla ja ottivat ottelun hallintaansa. Hongan vastahyökkäyksetkin saatiin pidettyä huomattavasti vaarattomampina mitä ensimmäisellä jaksolla. Nuoret espoolaiset kuitenkin puolustivat hyvin eivätkä Joutsenet saaneet luotua kovinkaan paljon hyviä paikkoja. Pari kertaa Hongan maalilla pelannut Rasmus Leislahti joutui kuitenkin venymään huipputorjuntoihin, kun Iku Leino ja Bruno Rodrigues laukoivat vaarallisesti.

SalPan hakiessa tasoitusta Honka iski todella onnekkaan maalin. Hongan laituri heitti keskityksen vaarattoman näköisessä tilanteessa, jossa boksissa oli yksi hyökkääjä neljää puolustajaa vastaan, mutta Joutsenten epäonnen kruunasi se, että pallo kimposi Iku Leinon jaloista omaan maaliin ja vieralijat 1-3 johtoon.

Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut, vaan alkoi vyöryttää hyökkäyksiään Hongan maalille. Jälleen kerran maalivahti Rasmus Leislahti oli iskussa ja torjui Luiyi Laguerren pari tulista laukausta vaivoin kulmapotkuiksi.

86. minuutilla Joutsenet kuitenkin saivat hieman toivoa, kun Niko Leskelä kavensi hienolla puskulla kulmapotkun jälkitilanteesta lukemiksi 2-3. Kavennus jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä tasoitusmaalia ei SalPa saanut tehtyä millään.

Kokoonpano:
Kontkanen, Perälä, Jalli(v), Heikkinen, Leino(v), Koljonen, Vanha(v), Gabrielsson, Karlsson(80. Limnell(v)), Leppänen(54. Leskelä(m)), Rodrigues(m)(80. Laguerre)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT