Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Joutsenet jatkoivat vahvoja esityksiään


Salon urheilupuisto sai nähdä taas kotijoukkue SalPalta todella vahvan esityksen ylänurmen sametilla. Vierailija Ilves/2 ei päässyt missään kohtaa matsiin mukaan ja ottelun lopuksi taululla olivat lukemat 4-0(2-0). SalPan maaleista vastasivat Elmo Heinonen, Eetu Leppänen ja kahteen kertaan toisessa perättäisessä kotiottelussa maalannut Kasperi Tuomi.

Joutsenet aloittivat ottelun todella agressiivisesti ja prässäsivät voimakkaasti joka tilanteessa vierailijoita. Heti ensimmäisellä minuutilla nähtiinkin jo hyvä tilanne, kun Elmo Heinonen pääsi läpiajoon pallonriiston jälkeen. Laukaus nousi kuitenkin hiuksen hienosti yli maalin.

SalPan dominointi kentällä jatkui ja 7. peliminuutilla nähtiinkin sitten todella kaunis avausmaali. Vasempana laitapuolustajana pelannut Julius Perälä syötti pallon vastaan tulleelle Kasperi Tuomelle keskiviivalla. Tuomi tiputti pallon yhdellä kosketuksella Lucas Gabrielssonille, joka taas syötti yhdellä kosketuksella sen linjan taakse, johon Perälä oli spurtannut välittömästi syöttönsä jälkeen. Perälä leikkasi vahvasti sisään boksiin syöttäen samalla takaviistoon täydellisen syötön Tuomelle, joka laukoi pallon alakulmaan.

Joutsenten vyörytys ei laantunut aikaisesta avausmaalista huolimatta, vaan käytännössä joka kerta kun kotijoukkue pääsi kontrolloidusti Ilveksen puolustusalueelle syntyi maalipaikka. 14. minuutin pelin jälkeen syntyikin jo 2-0 maali, kun Elmo Heinonen namutteli Ilveksen maalin läheisyydessä neljä tai viisi harhautusta, joiden jälkeen siirsi pallon etukulmasta verkkoon.

Toisen maalin jälkeen ottelu oli edelleen hyvin pitkälle yhtä maalia, mutta sama ongelma iski päälle mikä edellisessä ottelussa Espoossa eli paikkoja syntyy jopa liukuhihnalta, mutta sitä viimeistää naulaa ei arkkuun vaan saada lyötyä. Elmo Heinosella ja Jami Siirtolalla oli useampiakin läpiajoja sekä puolittaisia sellaisia, mutta kudit eivät vaan löytäneet tietään verkkoon. Osaansa tilanteissa näytteli toki myös Ilveksen maalivahti Matias Riikonen, joka torjui lukuisia tilanteita.

Muutamaa minuuttia ennen puoliaikaa sai Ilves rakennettua ensimmäisen ja ainoan tilanteessa jaksolla. SalPan Iku Leino menetti pallon vaarallisesti oikealla laidalla, josta Ilves pääsi kontraamaan vastaan. Laituri syötti hienon passin toisesta aallosta nousseelle Mikael Almenille, joka laukoi tulisen kudin kohti SalPan maalia. Joutsen-vahti Eemeli Mälkönen teki kuitenkin hienon reaktiotorjunnan, joka muutti pallon suuntaa sen verran, että se nousi ylärimaan kimmoten siitä väljemmille vesille.

Toisen jakson alkuun Ilves tuli vahvasti ja noin 10 minuutin ajan paine oli Joutsenten päässä. Pääosin SalPa sai pidettyä keltapaidat pois vaara-alueilta, mutta yksi hyvä paikka Ilvekselle syntyi, kun Ilves-hyökkääjä pääsi laukomaan noin kymmenestä metristä. Joutsen-puolustajat ehtivät kuitenkin häiritsemään laukasta sen verran, että se nousi reilusti yli maalin.

Kun Ilves ei alkurynnistyksellään saanut kavennusta aikaan, niin SalPa siirtyi pikku hiljaa taas kuskin paikalle. 61. minuutilla Joutsenet saivat vihdoin ja viimein kolmannen maalin tehtyä. Tilannetta edelsi Jami Siirtolan ikävä loukaantuminen, jossa hän sai ilkeän näköisen vamman, kun hänen sormensa takertui Ilveksen pelaajan paitaan, joka kaatui. Heti pelin jatkuttua syntyikin maali vaikka SalPa pelasi vielä miehen alivoimalla. SalPa-puolustus lähetti pitkän pallon vasempaan laitaan, jossa Kasperi Tuomi oli vauhdissa. Ilveksen puolustaja ehti kuitenkin Tuomen ja pallon väliin. Tuomi ei kuitenkaan lopettanut tilannetta kesken vaan käytti hyväkseen lyhyen epätietoisuuden, joka Ilveksen puolustajan ja maalivahdin välille tuli siitä kumpi pallon ottaa. Tuomi ei epäröinyt vaan hänen onnistui röyhkeällä pelillä tökätä palloa sen verran että se vieri hölmistyneen maalivahti Riikosen ohi alakulmaan.

Ilves ei vielä kuitenkaan taipunut vaan pyrki hakemaan kavennusmaalia, mutta SalPa iski vielä kertaalleen. Julius Perälä nousi vasemmalta laidalta vahvasti ja syötti pallon takaviistoon Eetu Leppäselle. Leppänen laukoi suoraan syötöstä kauden toisen maalinsa takakulmaan ja lukemiksi taululle 4-0.

Viimeinen parikymmentä minuuttia olikin loppuvihellyksen odottelua, joskin Ilves edelleenkin yritti Mälkösen nollapeliä pilata. Toisaalta Joutsenilla oli myös vielä muutama paikka kaunistella lukemia entisestään, mutta ottelu päättyi lopulta 4-0(2-0) lukemiin.

Kokoonpano:
Mälkönen, Perälä, Kovaqi, Jalli, Leino, Koljonen, Gabrielsson(46. Leppänen(m)), Vanha, Siirtola(61. Mattila), Tuomi(m+m), Heinonen(m)(78. Jakonen)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT