Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
SalPa voittoon Tapiolassa

Tapiolan tekonurmi ja Honka Akatemia ovat olleet vuosien saatossa haastava yhdistelmä SalPalle ja niin ne olivat jälleen. Joutsenet kuitenkin taistelivat vahvasti itselleen vierasvoiton lukemin 1-2(0-1). SalPan maaleista vastasivat Kasperi Tuomi ja Niko Leskelä.

SalPan kokoonpano eli ottelun alla jonkin verran kun pienimuotoinen flunssa-aalto koettelee joukkuetta. Kokoonpanossa nähtiin myös ensi kertaa Iiro Vanha, joka muuttohommat Saloon on saanut suoritettua. Jalkeilla oli jälleen kuitenkin vahva ryhmä, vaikka muutamia pelaajia poissa kokoonpanosta olikin.

Joutsenet aloittivat ottelun ryminällä ja aktiivinen prässipelaaminen sai Honka Akatemian hämilleen eikä kotijoukkue saanut peliään käyntiin lainkaan. SalPa vastaavasti sai heti alusta asti riistoja vaarallisilla alueilla ja sitä kautta maalipaikkoja. Avausmaali nähtiinkin jo ottelun seitsemännellä peliminuutilla. Kuudennella peliminuutilla Topias Tiainen oli lähellä maalintekoja, kun  hän pääsi laukomaan suoraan Iku Leinon keskityksestä lähietäisyydeltä. Hongan maalivahti Roopa Paunio sai jotenkin kätensä hieman pallon ettään ja tilanteesta seurasi kulmapotku. oikealta puolelta, jonka Tiainen toimitti kierteisenä ja kovana maalille. Pallo ajautui taka-alueelle, josta Ilari Koljonen pudotti pallon takaviistoon rangaistualueen ulkopuolelle Kasperi Tuomelle. Tuomi ei jäänyt ihmettelemään vaan tälläsi vasemmalla jalalla suoraan pompusta hirvittävän kudin Hongan verkkoon eikä jättänyt maalivahti Pauniolle minkäänlaisia mahdollisuuksia torjua.

Maalin jälkeen Joutsenet jatkoivat edelleen kuskin paikalla ja Hongan pelinrakentelu oli todella haastavaa. SalPalla olikin pari mainiota paikkaa lisätä johtoaan. Ensin Elmo Heinonen karkasi läpiajoon kun hän riisti Honka-toppareiden välistä pallon itselleen. Heinonen hätäili ehkä hieman ratkaisussaan ja laukaus painui ohi maalin. Toinen loistava paikka avautui Kasperi Tuomelle, joka pääsi vasemmalta laidalta ajamaan boksiin sisään. Tuomen kuti oli todella tulinen ja ohitti maalivahti Paunion, mutta SalPan epäonneksi pallo kimposi tolpasta maalipotkuksi.

Hongan paikat olivat ensimmäisellä jaksolla todella vähissä. Honka yritti saada palloa pelattu linjan taakse vauhtiin nopeille Robbie Azodolle ja Arlind Sejdiulle, mutta SalPa puolusti tilanteet hyvin. Molemmat pelaajat pääsivät kuitenkin kertaalleen puolittain ajamaan boksiin pienistä kulmista, mutta Eemeli Mälkönen selvitti maalillaan tilanteet helpohkosti. Aivan jakson lopussa Honka oli kuitenkin tehdä onnekkaan tasoituksen, kun kun kova tuulenpuuska meinasi painaa Azodon keskityksen SalPan maaliin, mutta ylärima pelasti Joutsenet takaiskulta.

Toisen jakson alku oli Joutsenilta vahva jälleen ja riistopelaaminen toimi hyvin. Jakson alkupuolella SalPa saikin luotua jälleen lukuisia nopeita hyökkäyksiä riistojen jälkeen, joista useammankin maalin olisi voinut viimeistellä. Onneksi yksi maali sentään oli tuloksena niistä, kun Niko Leskelä pääsi läpiajoon Elmo Heinosen ja Kasperi Tuomen hienon yhteispelin seurauksena. Leskelä viimeisteli varmasti takakulmaan.

Pikku hiljaa toisen jakson edetessä Hongan sinnikäs pallon liikuttelu alkoi tuottaa paremmin tiloja kentälle, kun Joutsenten jalka alkoi hieman painamaan. SalPa kuitenkin puolusti edelleen tiukasti omaa puolustusaluettaan ja Hongalla meni hieman sormi suuhun viimeisten ratkaisujen kanssa.

74. minuutilla Honka sai vihdoin syöteltyä SalPan muodon läpi pallon ja lopulta Joel Europeaus pääsi vapaasti laukomaan rangaistusalueelta pallon takakulmaan. Kotijoukkue sai selkeästi kavennuksesta lisää virtaa ja näytti että viimeisestä vartista tulisi SalPalle todella vaikea.

Kokeneempi SalPa osasi hoitaa viimeisen vartin kuitenkin hyvin. Joutsenet rikkoivat Hongan peliä ja iskivät vastaan vaarallisesti. Elmo Heinosella oli paikka lyödä viimeinen naula arkkuun kun hän pääsi karkaamaan läpiajoon. Laukaus kuitenkin epäonnistui ja kiersi ohi maalin. Joutsenet saivat pallon myös maaliviivalle, kun Iiro Vanhan tulinen laukaus rangaistusalueen ulkopuolelta lipsahti Paunion käsien läpi. Paunio sai itse kuitenkin vielä kaapattua pallon ja erotuomariston mielessä ajoissa, ennen kuin pallo oli kokonaan maaliviivan ylittänyt.

Lopussa Joutsenet saivat fyysisellä pelillä Hongan pelaajia kuumennettua, mikä oli suuri etu Joutsenille. Näin olleen Honka ei varsinaisia tasoituspaikkoja saanut edes rakennettua ja SalPalle komea vierasvoitto tuliaisina Espoosta.

Kokoonpano:
Mälkönen, Limnell, Kovaqi, Jalli(v), Leino, Koljonen, Vanha, Gabrielsson(46. Leskelä(m)), Tiainen(65. Siirtola(v)), Tuomi, Heinonen(83. Jakonen).

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT