Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Joutsenet vahvoja kotiavauksessa

Lähes täydellinen Salon Urheilupuiston ylänurmi oli odottanut kauden avausotteluaan jo muutaman viikon. SalPa ei jättänyt paremmuudesta epäselvyyttä, vaan lukemat 3-0(2-0) mairittelevat jopa vierailijoita. Elmo Heinonen maalasi kahdesti ja Iku Leino kertaalleen. Mainittava on myös se, että esityön kaikkiin maaleihin teki keskikentällä suuren työn molempiin suuntiin tehnyt Jami Siirtola.

Kokoonpanosta olivat sivussa edellisen ottelun tapaan Olli Jalli ja Iiro Vanha. Heidän pitäisi olla käytettävissä viimeistään KaaPo-ottelussa parin viikon päästä. Lisäksi ikävästi jalkaansa kauden avausottelussa loukanneen Onni Vesterisen kausi on paketissa, ennen kuin se kunnolla ehti alkaakaan. SalPa toivottaa Onnille valtaisasti tsemppiä kuntoutumiseen ja kuntoutukseen.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun hieman tunnustellen ja selvästi haluttiin nähdä hieman miten toinen pyrkii pelaamaan. Kumpikin joukkue pyrki pelaamaan maata pitkin kontrolloidusti, mutta alkutunnustelujen jälkeen mentiin selkeästi kotijoukkueen merkeissä.

SalPa osoittautui erikoistilanteissa todella vahvaksi ottelussa ja heti ensimmäinen kulma oli tuottaa tulosta, kun Ilari Koljonen pääsi vaarallisesti puskemaan. KäPan puolustaja sai kuitenkin maaliviivalta siivottua tilanteen.

Muutaman hukatun paikan jälkeen SalPa siirtyi johtoon 28. minuutilla, kun kaksikko Jami Siirtola-Niko Leskelä pelasivat lyhyen kulmapotkun, josta Siirtola laittoi täydellisen keskityksen takatolpalle. Elmo Heinonen nousi tilanteessa täysin omiin korkeuksiinsa ja puski pallon varmasti maaliin.

Heti perään nähtiin mielenkiintoinen tilanne, kun SalPan Kasperi Tuomi karkasi hienosti läpiajoon ja KäPa-veska Simo Partinen ryntäsi vastaan agressiivisesti. Tuomen onnistui tökätä pallo ohi Partimaan ennen kuin maalvahti lanasi hänet boksin ulkopuolella nurin. Kaikki odottivat näkevänsä ulosajon, mutta erotuomari tulkitsi KäPan puolustajan olleen niin hyvissä asemissa estämässä Tuomea ettei ilmiselvän maalintekotilaisuuden määritelmä täyttynyt, joten seurauksena oli vain varoitus Partiselle. Videolta jälkikäteen katsottuna tuomio näytti täysin oikein tuomarilta menneen.

KäPan hyökkäykset pohjautuivat käytännössä kaikki fyysisen Chinedu Akuvuon kautta. SalPan topparipari Gentrit Kovaqi-Pekka Mattila selvityivät painissa kuitenkin kohtuullisen hyvin. Pari kertaa Akuvuon nousujen kautta Kiffen pääsi kuitenkin hätyyttelemään Eemeli Mälkösen vartioimaan maalia, mutta laukausten laatu oli todella heikkoa.

Jakson loppupuolella SalPa painoi vahvasti taas KäPan maalia kohden ja iski jälleen kulmapotkusta. Tällä kertaa Siirtola laittoi pallon suoraan takatolpalle, jonne Iku Leino oli unohtunut vapaaksi. Leinon ensimmäinen yritys epäonnistui, mutta pallo jäi pyörimään Leinon ulottuvilla ja kokenut puolustaja liukui pallon väkisin KäPan verkkoon.

Toinen jakso oli entistä selkeämmin kotijoukkueen. Tai siis KäPa sai ajoittain pitää palloa kyllä keskialueella, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei Eemeli Mälkösen maalilla nähty yhtäkään. Joutsenet taas loivat nopeiden syöttökombinaatioiden päätteeksi lukuisia hyviä paikkoja, mutta ainoastaan kerran pallo saatiin maaliin.

Maalia edelsi lukuisia SalPan maalipaikkoja, jotka maalipuita viistäen viuhuivat ohi rimoista. Lisäksi KäPa-vahti Partinen otti pari hyvää torjuntaa vapaapotkuista. Lopulta SalPa löi matsin 80. minuutilla. Maali oli hieno näyte nopeasta reagoinnista ja syöttötaidosta SalPalta. Toppari Mattila pelasi KäPan purun jälkeen pallon alas maalivahti Mälköselle, joka avasi nopeasti pitkän pallon oikeaan laitaan Jami Siirtolalle. Siirtola otti pallon loistavalla haltuunotolla suoraan juoksuun. Samaan aikaan Elmo Heinonen juoksi täysin vapaana keskellä kenttää kohti KäPan maalia ja Siirtola näki tämän syöttäen hienosti pallon Heinosen juoksulinjalle. Heinonen  viimeisteli varmasti ensimmäisellä kosketuksella pallon KäPan maaliin ja numeroiksi 3-0.

Kokoonpano:
Mälkönen, Heinolainen, Mattila, Kovaqi, Leino(m+v), Koljonen, Siirtola(87. Jakonen), Leskelä, Gabrielsson(77. Limnell), Tuomi(69. Leppänen), Heinonen(m+m)

Ottelun kooste:
https://solidsport.com/salpa/watch/kooste-salpa-kapa-11-5-2019

Kuvagalleriaa ottelusta:
https://www.flickr.com/photos/fotoilijasinikkamakkonen/albums/72157680351990818/with/46909892095/

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT