Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Katkeralta maistuvat piste tuliaisina kauden avauksesta.

Kauniaisten keskusurheilukenttä ja kaksi kärkikamppailuun ennakkoon povattua joukkuetta. Siinä olivat lähtökohdat makealle avausottelulle kaudelle 2019. Ottelu tarjosi jännitystä ja vauhtia koko rahalla, vaikka lopulta päädyttiinkin sopuisaan pistejakoon 1-1(0-1).

SalPa aloitti ottelun vahvasti ja kotijoukkueella oli vaikeuksia pysyä perässä Joutsenten liikuttaessa palloa nopeasti pelaajalta toiselle. Ekan vartin aikana nähtiinkin jo pari hyvää maalipaikkaa SalPalle, joista avausmaalikin näki päivänvalon jo 13. peliminuutilla, kun Lucas Gabrielsson riisti pallon Granin puolustajalta vapauttaen hienolla läpisyötöllä Niko Leskelän boksissa ja Leskelä ei erehtynyt vaan sijoitti pallon varmasti alakulmaan.

Muutamaa minuutti myöhemmin nähtiinkin sitten erittäin ikävä tilanne, kun SalPan nuori Onni Vesterinen loukkasi jalkaansa vaarattoman näköisessä pallontavoittelutilanteessa ja hänet jouduttiin kantamaan paareilla kentältä. Vesterinen jatkoi kentänlaidalta suoraan ambulanssilla tarkempiin tutkimuksiin ja toivotaan että pahemmilta vammoilta vältyttiin.

Maalin jälkeen SalPa oli edelleen kuskin paikalla ja kotijoukkueen avaaminen oli hankalaa salolaisten paineistaessa Granin toppareita. Joutsenilla oli noin puolentunnin pelin jälkeen loistava mahdollisuus siirtyä 2-0 johtoon, kun Elmo Heinonen hassutti Grani-topparin aivan kuutamolle karaten läpiajoon. Viuhuva laukaus meni kuitenkin tolppaa viistäen ohi maalin. Hieman ennen Heinosen läpiajoa Granilla oli miljoonan taalan paikka tasoittaa peli, kun SalPa menetti pallon vaarallisesti oman rangaistusalueen rajoilla. SalPan onni oli tällä kertaa Kauniaisten tekonurmikentän virhepomppu, joka tapahtui juuri kun Petteri Meyer oli sijoittamassa palloa verkkoon lähietäisyydeltä. Joutsenten onneksi laukaus nousi virhepompun seurauksen yli maalin.

Ensimmäisen jakson loppua kohden kotijoukkue pääsi paremmin otteluun mukaan pari kertaa pallo pyöri vaarallisen näköisesti Joutsenten boksissa. Uhrautuva puolustus kuitenkin blokkasi laukaukset eikä maalivahti Eemeli Mälkösen tarvinnut torjua kertaakaan. Kertaalleen Grani sai pallon kulmapotkun jälkeen SalPan maalin ristikon kautta ohi maalin.

Toisen jakson SalPa aloitti jälleen vahvasti ja Niko Leskelä oli puolittaisessa läpijossa heti jakson toisella minuutilla. Tällä kertaa Grani-vahti Toni Vuorinen sai kuitenkin hieman jalkaansa laukauksen väliin ja pallo ei maaliin saakka mennyt.

Pikku hiljaa pelin edetessä kotijoukkue GrIFK otti enemmän ja enemmän ottelua hallintaansa. Maalipaikoille joukkue ei kuitenkaan aluksi päässyt, joskin tasoitusmaali näki päivänvalon, kun SalPa-puolustaja Viktor Limnellille sattui syöttövirhe, joka vapautti Petter Meyerin läpiajoon. Kokenut Meyer ei erehtynyt vaan pisti pallon varmasti maaliin.

Viimeinen puolituntinen ottelusta mentiin Granin hallinnassa ja Eemeli Mälkönen venyi pari kertaa hyviin torjuntoihin estäen Niko Pulkkisen ja Petter Meyerin laukaukset. Vastaavasti toisessa päässä Grani-vahti Toni Vuorinen torjui myös hienolla venytyksellä Elmo Heinosen tulisen laukauksen.

Lisämaaleja ei ottelussa kuitenkaan nähty ja ottelu päättyi 1-1(0-1) pistejakoon, joka tilanteisiin nähden suhteellisen oikeutettu lopputulos oli.

Kokoonpano:
Mälkönen, Vesterinen(27. Limnell), Mattila, Kovaqi, Leino, Koljonen(v), Siirtola(84. Tiainen), Leskelä(v), Gabrielsson, Leppänen(62. Tuomi), Heinonen

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT