Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Kenraaliharjoitusottelu sujui Joutsenten merkeissä

Joutsenet kävivät vierailemassa Lahdessa viimeisessä harjoitusottelussa ennen kautta, jossa vastaan asettui Lahden Reipas. Ottelu sujui pääosin Joutsenten komennossa ja voittolukemat 3-2(2-1) olisivat voineen olla paljon suuremmatkin. SalPan maaleista vastasivat Eetu Leppänen, Kasperi Tuomi ja Topias Tiainen. 

Kauden alun lähestyessä SalPan on vihdoin saanut sairastupansa lähes tyhjäksi ja tämän päivän ottelusta puuttuivat ainoastaan Elmo Heinonen, joka oli varotoimenpiteenä sivussa ja Valtteri Peltola sekä Jeremias Erikäinen, jotka pelasi yhteistyöseura Wilppaan riveissä torstaina. Muuten kokoonpano oli paras mahdollinen ja kaikki saivat myös näyttöpaikat ottelussa.

Ottelu alkoi todella vahvasti SalPan merkeissä ja lukemat olivat Joutsenille jo 2-0, kun vain kahdeksan minuuttia oli pelattu ottelua. Isokokoinen ja ehkä hieman hidasjalkainen Reipas oli vaikeuksissa, kun Joutsenet laittoivat pallon liikkumaan heti aloitusvihellyksestä. Kumpikin maali syntyi oikean laidan kautta rakennettuna ja nopean syöttökuvion jälkeen sekä Eetu Leppänen että Kasperi Tuomi olivat nokikkain Reippaan maalivahdin kanssa. Kumpikin hyökkääjä viimeisteli identtisesti hienosti takakulmaan yli vastaan rynnäneen Reipas-vahdin. 

Reipas pääsi maalien jälkeen hieman paremmin peliin mukaan ja ottelu tasoittui. Pelin kuva oli kuitenkin suhteellisen selvä alusta saakka eli SalPa pyrki pelaamaan palloa maata pitkin tiloja hakien ja Reipas haki pitkillä ristipalloilla laitureitaan vauhtiin. Reippaan kärjessä kovaa duunia tekijä FC Lahden hyökkääjä Tomi Kult, joka taisteli SalPan toppari Gentrit Kovaqin kanssa fyysisesti koko ensimmäisen jakson.

Jakson loppupuolella Reippaalla oli hyvä jakso ja he hallitsivat peliä luoden myös vaarallisia tilanteita SalPan maalilla. Lopulta Reipas sai tasoituksen tehtyäkin, kun kulmapotkun jälkitilanteesta pallo jäi pyörimään SalPan boksiin ja Reippaan hyökkääjän onnistui tuikata pallo ohi hyvän ottelun pelanneen Eemeli Mälkösen.

Ensimmäisen puoliajan lopulla SalPalla oli vielä hyvä paikka lisätä johtoaan, kun Niko Leskelä ja Onni Vesterinen pelasivat hienosti yhteen vasemmalla laidalla boksin rajoille. Vesterinen pääsi ajamaan boksiin sisään ja hän laukoi tulisen kudin, mutta tällä kertaa ylärima pelasti Reippaan takaiskumaalilta.

Molemmat joukkueet suorittivat puoliajalla jo muutaman vaihdon ja SalPalta sisään tulivat Topias Tiainen sekä Lucas Gabrielsson. Ottelun kuva ei toiselle jaksolle muuttunut alkuun, vaan SalPa piti edelleen palloa ja Reipas haki huomattavasti suoraviivaisempia hyökkäyksiä.

Joutsenet saivat jakson alkupuolella rakennettua muutaman hyvä paikan, kun Lucas Gabrielssonin juonikkuus vapautti Topias Tiaisen pariin kertaan paikalle. Kummallakin kerralla FC Reippaan maalivahti veti kuitenkin pidemmän korren ja onnistui torjumaan tilanteet. 

Noin 60. minuutin pelin jälkeen SalPa suoritti suuren määrän pelaajavaihtoja, kun loput vaihtomiehet vaihdettiin kentälle. Samalla vaihtui myös maalivahti Eemeli Mälkösestä Joonas Kontkaseen. Suuri määrä vaihtoja sekoitti SalPan pelin hetkeksi ja Reipas käytti tilanteen hyväkseen. Lahtelaisilla oli useampikin vaarallinen pallonriisto lyhyen ajan sisällä, mutta Joutsenten puolustus piti vielä tässä vaiheessa. Noin 70. minuutin kohdalla Reipas sai vihdoin tehtyä tasoituksen, kun pitkä pallo linjan taakse tavoitti lahtelaishyökkääjän, joka pääsi karkuun. SalPa-vahti Joonas Kontkanen jäi hieman arpomaan, että tullakko vastaan vai ei ja hyökkääjä käytti tuon armotta hyväkseen kiertäen maalivahdin sijoittaen pallon varmasti tyhjään verkkoon. 

SalPa sai tasoitusmaalin jälkeen peliään jälleen rullaamaan ja erityisesti kaksikko Severi Jaatinen-Lucas Gabrielsson käyttivät lahtelaisten jättämät tilat hyväkseen. Vasemmassa laidassa pelanneelle Tiaselle siunaantui jälleen pari puolittaista tilannetta, mutta vieläkään ei maaliverkkoon asti palloa saatu.

Lopulta noin 85. peliminuutin kohdalla Joutsenet saivat johtomaalin vihdoin tehtyä. Lucas Gabrielsson riisti pallon keskialueella, josta hän pelasi pallon oikeaan laitaan Severi Jaatiselle. Gabrielsson jatkoi juoksuaan pystyyn, johon Jaatinen toimittikin pallon. Reippaan isokokoinen toppari ehti kamppailemaan Gabrielssonin kanssa pallosta, mutta viekas Gabrielsson voitti kamppailun tuplasti isompaa vastustajaa vastaan päästen ajamaan pallon kanssa boksiin kohti päätyrajaa. Hieno syöttö takaviistoon noin kymmeneen metriin, johon Topias Tianen pääsi juoksemaan kovalla vauhdilla ja Tianen viimeisteli kovan matalan laukauksen alakulmaan.

Ottelun viimeiset minuutit olivat täysin Joutsenten hallintaan ja SalPa sai vielä rakennettua pari hyvää maalipaikkaa. Reippaan maalilla pelannut Joona Tiainen oli kuitenkin hyvässä vireessä torjuen kaksi hyvää laukausta lähietäisyydeltä. Ottelu päättyi siis SalPan 3-2(2-1) voittoon.

Kokoonpano:
Mälkönen(60. Kontkanen), Vesterinen(60. Limnell), Kovaqi, Mattila(60. Auranen), Leino, Koljonen(60. Musaj), Siirtola(60. Juhola), Leskelä(46. Gabrielsson), Tuomi(60. Jaatinen), Jakonen(46. Tiainen), Leppänen

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT