Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Jazz vahvempi viimeisessä harjoitusottelussa kotikentällä

Joutsenten viimeinen harjoitusottelu kotikentällä ennen kauden alkua ei sujunut kuten ennalta suunniteltu. Vierailija FC Jazz oli vahvempi kentällä ja vei voiton lukemin 0-1(0-1). Jazzin maalin viimeisteli Nicolas jo ottelun kuudennella peliminuutilla.

SalPa lähti otteluun kapealla kokoonpanolla, kun samaan aikana kauden avanneen A-junioreiden sarjaotteluun tarvittiin myös pelaajia edustuksen ringistä. Lisäksi muutamia pelaajia oli edelleen sivussa vammojen vuoksi ja testipelaaja Drilon Musaj oli poissa perheen kasvamisen myötä. Koossa oli kuitenkin 15 miehen kokoonpano.

Ottelu alku oli aika sekavaa peliä ja kummankin joukkueen prässi toimi kohtuullisesti. Pelinrakentelu ei siis ottanut toimiakseen. Jazz kuitenkin iski avausmaalin kun käytännössä ensimmäisen kerran pääsivät yli puolen kentän. Pitkä pallo oikeaan laitaan vapautti brassilaituri Nicolaksen puolittaiseen läpiajoon. Kulma oli suhteellisen pieni, mutta brassi laukoi todella tulisen putoavan lehden kohti maalin takakulmaa ja se painuikin maalivahti Eemeli Mälkösen käsien kautta maaliin. Shokkialku Joutsenille.

Pikku hiljaa Joutsenet saivat myös hyökkäyksiä aikaan, mutta laukauset lähtivät pääasiassa boksin ulkopuolelta ja nousivat yli maalin. SalPan peliä leimasivat harhasyötöt ja palloja menetettiin todella vaarallisilla alueilla. Puolustus pelasi kuitenkin hyvin ja sai nollattua Jazzin vastahyökkäykset.

Jakson edetessä punapaidat paransivat koko ajan ja paine siirtyi kohti SalPan maalia. Joutsenten onnistui tukkia kuitenkin keskusta ja porilaiset joutuivat laitojen kautta hyökkäämään. Pari vaarallisen näköistä paikkaa Jazz sai rakennettua, mutta molemmat liputettiin lopulta paitsioksi.

Toisessa päässä Joutsenet saivat myös pari hyvää paikkaa tehtyä ja Topias Tiainen oli pari kertaa linjan takana vauhdissa. Kummallakin kerralla tilanteet päättyivät kuitenkin jo ennen laukausta, kun pallo karkasi louhikkokosketuksen myötä.

Toiselle jaksolla Jazz tuli vahvasti ja otti pelin heti alusta asti haltuunsa. Jazzin hyvä prässi pakotti SalPan huolimattomiin syöttöihin ja sitä kautta porilaiset pääsivät vaarallisiin vastaiskuihin. Joutsenten keskuspuolustus ja maalivahti Mälkönen pelasivat edelleen kuitenkin hyvin saaden hidastettua hyökkäyksiä ja estettyä lisämaalien synnyn.

Jakson puolessa välissä Jazz oli todella lähellä lisämaaleja, kun ensin Juho Kemppinen tälläsi kaukaa pallon SalPa-maalin ylärimaan. Heti perään Eero Lehtinen sai jo pallon SalPan verkkoon paluupallosta, mutta tilanne liputettiin paitsioksi ja maali hylättiin. Jazzilla oli vielä yksi hyvä lisäpaikka maaliin, mutta sekin liputettiin paitsioksi.

Loppua kohden Joutsenet taas siirtyivät selkeästi kuskin paikalle ja vaikutti, että porilaisilta hiukan loppui bensa. Tänään ruuti oli Joutsenilla todella märkää ja pallokaan ei lainkaan pomppinut Joutsenille. Jazzin maalilla nähtiin 5-6 loistavaa paikkaa Joutsenilta, mutta niin vaan pallot pomppivat niukasti ohi tai kimmokkeista suoraan Jazz-vahti Eetu Lindforsin näppeihin.

Jazzkin oli vielä tosin kerran lähellä lisätä johtoaan, kun nopea Nicolas pelattiin jälleen puolittain karkuun oikeasta laidasta. Tälläkin kertaa hän laukoi tulisesti ja Eemeli Mälkönen sai kätensä puolittain väliin, mutta nyt pallo ei tolppaa lähemmäs kuitenkaan mennyt.

Ottelu päättyi siis Jazzin 1-0 voittoon ja Joutsenille jäi paljon mietittävää jatkoon.

Kokoonpano:
Mälkönen, Vesterinen, Mattila, Kovaqi, Leino, Siirtola(65. Koljonen), Koljonen(46. Leskelä), Gabrielsson, Tiainen(65. Jaatinen), Tuomi(46. Leppänen), Heinonen

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT