Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Joutsenet murjoivat ÅIFK:n

Joutsenet laittoivat tuulemaan Salon urheilupuistossa, kun vastaan harjoitusottelussa asettui åbo IFK. Kotijoukkue SalPa ei jättänyt mitään jossiteltavaa vaan paukutti taululle lukemat 6-1(4-0). Elmo Heinonen teki hattutempun ja sen lisäksi Jesse Jokiniemi, Eetu Leppänen ja Olli Jakonen onnistuivat kertaalleen.

SalPan kokoonpano oli todella kapea otteluun, kun lukiolaisten penkkarit ja vanhojen tanssit verottivat pelaajista rankasti, minkä päälle muutama flunssapotilas oli poissa. Päävalmentaja Virtanen sai raavittua kasaan tiiviin 14 pelaajan kokoonpanon.

Ottelun alusta asti kävi selväksi, kumpi joukkue kentällä oli selkeästi askeleen edellä ja SalPa otti ottelun hallintaansa. åIFK taisteli kuitenkin ja Leroy Malukan johdolla pystyi muutamaan kertaan rakentamaan puolittaisia hyökkäyksiäkin.

10. minuutin kohdalla alkoi sitten åIFKn verkko pöllytä. Ensin Jesse Jokiniemi laukoi Elmo Heinosen hienosta esityöstä Joutsenet 1-0 johtoon. Muutamaan minuuttia myöhemmin Topias Tiainen vapautti loistavalla nostolla Eetu Leppäsen boksissa. Leppänen veivasti komeasti puolustajan ja maalivahdin solmuun kuljettaen pallon tyhjään verkkoon.

Maalien jälkeen SalPa veti henkeä hetken, mutta Eemeli Mälkönen sai SalPan maalilla olla hyvin rauhassa koko ensimmäisen jakson. SalPan puolustus hoisi åIFK:n muutamat hyökkäysaihiot helpohkosti.

SalPa iski kaksi lisämaalia itse toki vielä ensimmäisellä jaksolla. Ensin Drilon Musaj vapautti Elmo Heinoseen läpiajoon hienolla pystysyötöllä. Heinonen ei erehtynyt vaan viimeisteli varmasti. Jakson lopulla neljäs maali oli komea taidonnäyte siitä, kun pallo liikkuu nopeasti yhdellä kosketuksella pelaajalta toisella. Lopulta Elmo Heinonen oli boksissa vapaana ja hän viimeisteli ottelun toisen maalinsa hienolla laukauksella.

Toisella jaksolla homma jatkui samaan malliin, joskin vierailja åIFK sai rakennettua muutaman paremman hyökkäyksen jakson mittaan. SalPa kuitenkin lisäsi vielä johtoaan ennen kavennusta, kun Elmo Heinonen karkasi jälleen läpiajoon åIFK:n oman keskikenttä pelaajan huolimattomasta syötöstä alaspäin. Heinosen kolmannessa maalissa oli hieman onneakin mukana, kun åIFK:n maalivahti torjui hänen laukauksensa, mutta pallo kimposi torjunnasta suoraan Heinosen jalkaan, josta pallo taas kimposi suoraan maaliin. Hattutemppu täyteen siis Heinoselle.

SalPa nosti maalin jälkeen hieman jalkaa kaasulta ja åIFK näytti, että kyllä heiltäkin löytyy, jos vastustaja alkaa löysäilemaan. Keltapaidat rakensivat vasemmalta laidalta hyökkäyksen. Laituri pääsi keskittämään vapaasti pallon boksiin ja takatolpalta löytyi hyökkääjä puolustajien välistä, joka sijoitti pallon hienosti suoraan ilmasta alakulmaan ohi Mälkösen. åbolla oli perään vielä toinekin paikka maalata, kun toiselta laidalta tullut täysin identtinen hyökkäys päättyi åIFK-hyökkääjän puskuun ylärimaan.

Joutsenet kuitenkin skarppasivat vielä ja ottivat lopussa pelin jälleen hallintaansa. Peli pyöri komeasti ja paikkoja oli tehdä lukuisia maaleja. åIFK:n maalivahti kuitenkin pelasi hyvin torjuen useamman paikan. Kertaalleen SalPa vielä kuitekin pallon sai toimitettua maaliin, kun Elmo Heinonen vapautti Olli Jakosen boksissa puolittaiseen läpiajoon, ja Jakonen viimeisteli varmasti alakulmaan.


Kokoonpano:
Mälkönen, Vesterinen, Leino(46. Jakonen), Juhola, Siirtola, Musaj(77. Rrustemi), Koljonen, Jokiniemi, Tiainen, Leppänen(65. Jaatinen), Heinonen

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT