Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Nuoret Joutsenet voittoon Suomen Cupissa

Kauden 2019 ensimmäinen virallinen ottelu tuli kovin aikaisin, kun Suomen Cup potkaistiin käyntiin jo näin tammikuussa Raumalla Pallo-Iiroja vastaan. Nuori SalPa oli vastasi kuitenkin haasteeseen ja kävi hakemassa 2-3(1-2) voiton selkeästi kokeneemmasta vastustajasta. SalPan maaleista vastasivat Jami Siirtola ja Elmo Heinonen kahteen otteeseen.

Joukkueen rakentaminen on tässä kohtaa vuotta vielä hyvin vaiheessa ja Joutsenilla oli käytössään ainoastaan 15 tervettä pelaajaa otteluun. Päävalmentaja Ilkka Virtanen sai kuitenkin koottua tiiviin, mutta laadukkaan ryhmän, jossa tosin useampi pelaaja teki debyyttinsä edustusjoukkueessa. 14-15 vuotiaat Endrit Rrustemi ja Jaakko Toivonen esiintyivät erityisen ennakkoluulottomasti kokeneempia vastustajia liikaa kunnioittamatta. Samoin debyyttinsä tekivät avauskokoonpanossa olleet Joni Juhola ja Jeremias Erikäinen sekä vaihdosta kentälle tullut Akseli Auranen.

Ottelun alkua viivästettiin puolituntia, kun lumisade ja Rauman kentän heikohko lämmitysteho olivat sellainen yhdistelmä, että näytti ettei kenttää saada pelikuntoon. Kreivin aikaan päättynyt lumisade ja Rauman kaupungin kenttähenkilöstön sekä Pallo-Iirojen taustahenkilöiden kova ponnistelu sai kentän kuitenkin suhteellisen hyvään kuntoon ja näin ollen ottelu voitiin pelata.

Ensimmäisen kymmenen peliminuutin aikana SalPalla oli todella suuria vaikeuksia kentän liukkauden kanssa ja Joutsenia oli jatkuvasti kentän pinnassa liukastumisista johtuen. Iirot käytti hyväkseen vastustajan liukastumisia ja sai rakennettua muutaman vaarallisen hyökkäyksen niiden seurauksena. 8. minuutin kohdalla Iirot tekivätkin ottelun avausmaalin, kun kulmapotkun jälkeen pallo jäi pyörimään aivan SalPan maalin edustalle ja Miika Pertola pääsi tuikkaamaan pallon maaliin.

Heti maalin jälkeen SalPa heräsi ja koko loppu jakso mentiin lähes tulkoon yhtä maalia, kun salolaiset vyöryttivät hyökkäyksiään kohti Iirojen maalivahtia Henri Saarista. Tasoitusmaalia ei tarvinnutkaan odottaa pitkään, kun topparina pelanneen Olli Jallin hieno pitkä ristipallo linjan taakse tavoitti Jami Siirtolan, joka tökkäsi pallon vastaan tulleen Saarisen ohi ja sijoitti sen varmasti tyhjään maaliin. Viitisen minuuttia myöhemmin SalPa siirtyi jo johtoon, kun Elmo Heinonen karkasi oikeaa laitaa pitkin ylös. Heinonen pääsi ajamaan sisään boksiin todella pienestä kulmasta hakien syöttöpaikkaa takaviistoon. Kun syöttöpaikkaa ei löytynyt, niin Heinonen päätti tällätä itse tulisen laukauksen aivan etuyläkulmaan. Kuti yllätti täysin maalivahti Saarisen ja painui komeasti maaliin.

SalPalla oli lukuisia paikkoja lisätä johtoaan. Elmo Heinonen pääsi kolmesti nokikkain Henri Saarisen kanssa, mutta laukaukset painuivat niukasti ohi maalin. Jami Siirtola oli myös todella lähellä lisätä johtoa ja SalPan vaihtopenkki tuulettikin jo, kun Siirtolan laukaus yli maalivahti Saarisen näytti menevän sisään. Epäonneksi pallo kiersi kuitenkin juuri ja juuri tolpan väärältä puolelta. Lisäksi Olli Jallin puskun kulmapotkusta Iirojen puolustus sai siivottua maaliviivalta väljemmille vesille.

Toiselle jaksolle Pallo-Iirot vaihtoi pari pelaajaa ja taktiikkaansa, minkä jälkeen ottelu hieman tasoittui. Jakson alussa SalPalla oli edelleen kuitenkin vahvaa pelaamista ja pallo pyöri Iirojen maalilla. Noin viiden minuutin pelin jälkeen SalPa sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Joni Juhola keskitti pallon takatolpalle. Iirojen Jussi Aallolle sattui musta hetki ja hän katkaisi selkeästi kädellään pallon, kun huomasi ettei siihen päällään ylettyisi. Erotuomari Aleksi Makkonen oli sijoittunut lähelle ja näin rikkeen vieden pallon pilkulle. Joutsenten Elmo Heinonen asettui ampumaan rankkaria ja laukoi pallon varmasti oikeaan alakulmaan.

Noin 60. minuutin jälkeen pelin painopiste alkoi pikku hiljaa siirtymään enenevissä määrin SalPan päätyyn, kun Iirojen pelin suoraviivaistaminen ja SalPan pienoinen väsähtäminen astuiva kuvioon. Joutsenten pakka pysyi kuitenkin hyvin tiiviinä ja Iirot ei päässyt vaarallisille alueille juurikaan. Iirot onnistui kuitenkin kaventamaan, kun SalPa-puolustus siivosi hieman huolimattomasti yhden Mbachu Emeniken lukuisista keskityksistä ja pallo jäi pyörimään aivan maaliviivalle. Maalivahti Eemeli Mälkönen sai siivottua pallon vielä maaliviivalta kauemmas, mutta epäonnekseen pallo kimposi hänen lyönnistään suoraan Iirojen Miska Rantamäen jalkaan, joka sai sijoittaa kahdesta metristä pallon tyhjään maaliin.

Iirot hallitsi palloa hyvin vahvasti viimeisen vartin, mutta edelleenkään vaarallisille alueille ei kotijoukkue juurikaan onnistunut palloa pelaamaan, vaan joutuivat keskittämään palloa kaukaa sivurajoilta. SalPa piti keskustan tiiviinä ja onnistui siivoamaan keskityspallot. Iirot sai kuitenkin yhden maalipaikan vielä aivan lopussa, kun SalPan puolustukselle ja maalivahdille sattui kommunikaatiokatkos helpohkossa keskityspallossa, jossa oli yksinäinen Iirojen hyökkääjä oli kolmea SalPan puolustajaa vastaan. Pallo jäi jälleen pomppimaan SalPan maalin edustalle reiluun viiteen metriin, mutta Joutsenten onneksi Eetu Snickerin laukaus nousi yli maalin.

Joutsenet siis hienoon 3-2 voittoon Suomen Cupissa, jossa jatkopaikka ratkaistaan viikon päästä 2.2. klo 13:15 alkaen Salon tekonurmella, kun paikallisvastustaja Kaarinan Pojat saapuu vierailulle. Ottelun voittaja jatkaa cupissa, mutta tasapelillä Kaarinan Pojat on etulyöntiasemassa paremman maalieronsa turvin.

Kokoonpano:
Mälkönen, Vesterinen, Erikäinen, Jalli, Peltola, Juhola(72. Auranen), Koljonen, Leskelä(v), Leppänen(72. Rrustemi), Siirtola(m), Heinonen(m+m)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT