Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Ilkka Virtanen Joutsenten peräsimeen

Usemman vuoden junioripuolen valmennuspäällikkönä toiminut UEFA A-lisenssin omaava Ilkka Virtanen nousee kaudeksi 2019 edustusjoukkueen valmentajaksi. Hän saa avukseen entisen Veikkausliigapelaaja Daniel Osinachin, joka ottaa vastuulleen myös seuran B- ja C-juniorit.

 

Luontainen seuraava askel

 

Virtanen on toiminut viimeiset kolme vuotta seuran valmennuspäällikkönä valmentaen samalla junioripuolella. Aikaisemmin hän on toiminut mm. päävalmentajana Kolmosessa Salon Vilppaan edustusjoukkueessa.

 

-          Olen erittäin etuoikeutettu päästessäni luotsaamaan joutsenlaumaa kaudella 2019. Astuminen Pikkaraisen isoihin tyhjiksi jättämiin saappaisiin on haaste, mutta koen olevani valmis. SalPan tarjoama kokonaisuus on Kakkoseen hyvällä tasolla ja olen itse ollut pitkään vaikuttamassa junioripuolen toimintaan joten nyt on luonnollinen aika ottaa seuraava steppi. Kaudella 2016 olin loppukaudella vastuussa edustuksesta onnistuen projektissa mutta silloin oli selvää, että kyseessä oli vain loppukauden projekti. Nyt olen valmentajana paljon valmiimpi, kouluttautunut UEFA A tasolle ja seurannut tarkasti edustuksen pelaamista sekä harjoittelua edelliset kaudet, kommentoi Ilkka Virtanen.

 

-          Keskustelimme lukuisten valmentajien kanssa viimeisen kahden viikon aikana ja viimeisen viikon loppusuoralla oli kaksi valmentajaa, joiden kanssa neuvottelimme totisemmin. Valinta kääntyi Ilkan puoleen lopulta ja vaati myös sen, että saimme korvaajan Danielista siltä osin junioripuolelle, mitä Ilkan rooli sieltä pienenee vaihdoksen myötä. On toki myös mahdollista että valmennuspaketti täydentyy lisähenkilölläkin, mikäli sopiva henkilö löytyy, toteaa joukkueenjohtaja Ville Inkinen.

 

Osinachista uutta voimaa seuraan

 

Osinachi saattaa olla kotimaista jalkapalloa seuraaville tuttu henkilö peliuraltaan FC Interistä, jota hän edusti vuodet 2010-2014. Hänen peliuransa päättyi valitettavaan loukkaantumiseen vuonna 2014 vain 25 vuotiaana. Peliuransa jälkeen hän on toiminut valmennustehtävissä FC Interin junioripuolella ja kaksi viimeistä vuotta Piffenin edustusjoukkueen valmentajana sekä junioripuolella. Nyt tulevaksi kaudeksi hän tulee SalPaan suureen rooliin junioripuolelle sekä Virtasen avuksi edustusjoukkueeseen.

 

 

Juniorit lähemmäs edustusjoukkuetta

 

Tulevaisuudessa SalPassa pyritään tuomaan edustusjoukkuetta entisestäänkin lähemmäs junioreita ja sitä kauttaa kasvattamaan pelaajia edustusjoukkueeseen. Syksyllä startattu OP Lounaismaa-akatemia oli ensimmäinen askel tuota kohti ja jatkossa omia kasvatteja toivotaan tulevan edustusjoukkueeseen aikaisempaa useammin. Akatemiassa pelaajille opetetaan erityisesti sitoutumista, mikä on ensisijaisen tärkeää tavoitteellisten urheilijoiden kehittymiselle.

 

Tulevalle kaudelle joukkueen rakenteeseen ei kuitenkaan merkittäviä muutoksia ole tulossa ja pyrkimys seurajohdolla on saada viime kauden runko jatkamaan joutsenpaidassa.

 

-         Seurana teemme tietoista siirtymää tuoden SalPan edustusta aiempaa lähempään yhteistyöhön junioripuolen kanssa. SalPa haluaa olla ponnahduslauta pelaajille eteenpäin mutta samalla pärjätä omassa sarjassa tuloksellisesti. Joukkueen runko tulee olemaan samantyyppinen kuin edellisinä vuosina jolloin pelitapakin tulee olemaan samantyyppinen; SalPa tulee hyökkäämään aktiivisesti kohti vastustajan maalia ja pyrkii kontrolloimaan pelin kulkua myös aktiivisella puolustuspelillä. Joukkueen yhteinen tavoite varmasti konkretisoituu kun aloitamme työskentelyn yhdessä tammikuussa, toteaa Ilkka Virtanen.

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT