Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Joutsenilta vihdoin maalihanat auki

Salon Urheilupuistossa tarjoiltiin jälleen Salon parasta jalkapalloa, kun Joutsenten vieraaksi saapui HJS Akatemia Hämeenlinnasta. Kotijoukkue sai vihdoin maalihanat auki ja vei ottelun nimiinsä lukemin 4-0(0-0). SalPan tehoista vastasivat Lucas Gabrielsson ja Albijon Muzaci. Gabrielsson taiteili tehot 2+2 ja Muzaci viimeisteli kaksi maalia.

Joutsenten päävalmentaja Tommi Pikkaraisella oli jo perinteiseen tapaan haastava työ kasata kokoonpanoa otteluun, kun poissaolijoiden lista oli valitettavan pitkä. Sivussa olivat Santeri Peltola, Topias Tiainen, Otto Schultz, Kaarlo Parkkinen, Joni Mäkinen ja Onni Vesterinen. Uutena pelaajana SalPan riveissä nähtiin yhteistyöseura TPS:stä mukaan tullut keskikenttäpelaaja Erik Mirel.

Ottelun alkupuolisko oli todella vahvasti SalPan hallinnassa. Pallo liikkui mieheltä toiselle ja muutamia pieniä hässäköitäkin HJS:n maalille syntyi. Vierailijat puolustivat todella syvältä ja pyrkivät pitkillä palloilla iskemään SalPan puolustuksen selustaan.

HJS:n puolustus ja erityisesti toppari Markus Joenmäki pelasivat hyvin, eikä SalPa päässyt varsinaisille maalipaikoille, vaan maalivahti Eero Viljanen sai olla HJS:n maalilla rauhassa.

Noin puolentunnin pelin jälkeen nähtiin eriskummallinen tilanne kentällä, kun HJS-toppari Joenmäki syötti pallon alas omalle maalivahdilleen. Maalivahti Viljanen katsoi jo mihin avaisi peliä, mutta unohti katsoa palloa. Pallo kieri Viljasen jalan ohitse, mutta SalPan harmiksi pallo osui vain tolppaan ja näin ollen numerot pysyivät edelleen nollassa nollassa.

35. minuutin paikkeilla nähtiin jakson paras maalipaikka, joka avautui vieralijoiden Eetu Tapanaiselle, joka pääsi SalPan puolustuksen uinahduksen ansiosta laukomaan kulman jälkitilanteesta vaarallisesti. SalPan maalivahti Santeri Aaltonen otti kuitenkin loistavan reaktiotorjunnan pitäen maalinsa puhtaana.

Heti perään Tapanainen oli jälleen puolittaisella karkumatkalla vasemmalta laidalta. SalPan puolustaja Iku Leino joutui rikkomaan Tapanaista tilanteessa ja HJS sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta. Viuhuva kuti suuntautui kuitekin yli maalin ja Santeri Aaltonen oli myös laukauksessa hyvin mukana.

Toiselle jaksolle SalPa tuli sisuuntuneena. Jakson alkupuoli ei kuitenkana hienouksia tarjonnut kumpaankaan suuntaan vaan peli oli suhteellisen sekavaa keskialueen pallottelua.

Noin 60. minuutin kohdalla HJS:llä oli kohtuullinen tilanne siirtyä johtoon, kun Tapanainen pääsi vasemmalta laidalta nousemaan vapaasti. Matala keskitys jäi kuitenkin hieman taakse eikä HJS-hyökkääjä saanut palloa boksissa lauottua sisään.

Tuon HJS:n tilanteen jälkeen SalPa ottikin ohjat matsissa. Ensimmäinen tilanne aukesi vapaapotkun myötä Albijon Muzacille, jonka viuhuva vapari kuitenkin painui tolppaa nuollen ohi maalin. Heti perään Elmo Heinonen ja Niko Leskelä pelasivat boksissa hienosti yhteen, mutta HJS:n puolustuksen onnistui kuitenkin pelastaa tilanne viime hetken liukutaklauksella.

70. minuutilla SalPa vihdoin ja viimein onnistui maalinteossa yli 250 maalittoman minuutin jälkeen. Maali oli, pitkästä aikaa osuneen, Lucas Gabrielssonin käsialaa. "Luke" sai pallon reilussa parissakymmenessä metrissä, josta otti yhden kosketuksen minkä jälkeen lähetti kauniin putoavan lehden yli hieman ulkona olleen HJS-vahdin. Eikä mennyt kuitenkin noin 40 sekuntia, kun pallo oli uudestaan HJS:n maalissa. Tällä kertaa Gabrielsson lähetti täydellisen syötön linjan taakse, josta Albijon Muzaci pääsi nokikkain HJS-vahti Viljasen kanssa eikä Muzaci erehtynyt tällä kertaa.

HJS:llä oli välittömästi SalPan toisen maalin jälkeen hyvä paikka kaventaa, kun Santeri Stenius pelattiin puolittaiseen läpiajoon. Joutsenten puolustuksen onnistui kuitenkin häiritä Steniusta sen verran, että laukaus epäonnistui lievästi ja Santeri Aaltosen oli helppo kopata se.

Joutsenilla oli mainio paikka lisätä johtoaan muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Elmo Heinonen pääsi laukomaan boksin rajalta vaarallisesti. Maalivahti Viljanen sai kuitenkin hieman sormiaan väliin ja kuti painui sivuverkkoon. Ja jälleen välittömästi perään HJS:llä oli taas paikka, kun SalPan puolustuksen sekoilun jälkeen Jere Suomalaisen onnistui pääsemään laukomaan boksin rajoilta. Kuti kuitenkin selkeästi ohi ja yli maalin.

80. minuutilla erotuomari Ville Käldströmin sekava linja näki huipentumansa, kun SalPa-kapteeni Iku Leino ajettiin ulos toisella varoituksella. Tilanne oli siis yhteentörmäys oikealla laidalla, jonka erotuomari tulktsi käsittämättömästi lupaavaksi hyökkäykseksi, vaikka tilanne ei missään määrin vaarallinen ollut. Joutsenet joutuivat siis alivoimalle kun kymmenisen minuuttia peliaikaa oli jäljellä.

Ulosajon jälkeen HJS siirtyi kolmen puolustajan linjaan nostaen Joenmäen kärkeen. Taktiikkamuutos satoi paremmin alivoimaisten Joutsenien laariin ja loppu olikin aikaimoista dominointia kotijoukkueelta. Pallo liikkui mieheltä toiselle ja HJS:n kolmen puolustajan linja oli jatkuvasti viennissä.

Reilun 80 minuutin pelin jälkeen SalPa ratkaisi ottelun lopullisesti. Ensin Elmo Heinonen kolisteli tolppia, mutta heti seuraavasta tilanteesta Lucas Gabrielsson toisti ensimmäisen maalinsa suorituksen ja tiputti jälleen putoavan lehden paristakymmenestä metristä yli Eero Viljasen ja 3-0.

HJS:llä oli vielä yksi paikka kaventaa ottelun tullessa täyteen aikaan. Santeri Aaltonen oli kuitenkin ohittamaton ottelussa ja Jere Suomalaisen laukaus vajaasta kymmenestä metristä päätyi Aaltosen huikean jalkatorjunnan myötä yli maalin.

Lisäajalla vauhtiin päässeet Joutsenet kaunistelivat vielä lukemia, kun kaksikko Gabrielsson-Muzaci oli jälleen pahanteossa. Muutenkin maali oli komea näytös SalPan syöttötaidosta. Kymmenen yhden kosketuksen syöttöä peräkkäin, minkä jälkeen Gabrielsson otti kaksi kosketusta syöttäen Muzacin läpiajoon. Vauhtiin päässyt Muzaci ei erehtynyt taaskaan vaan pisti pallon varmasti pömpeliin ja loppulukemiksi 4-0.

Kokoonpano:
Aaltonen, Siirtola(70. Jalli), Leino(v+v=ua), Tenho(v), Enqvist, Mirel(55. Leskelä), Karlsson, W.Peltola, Gabrielsson(m+m), Muzaci(m+m), Oksanen(55. Heinonen)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT