Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
SalPalta ylivoimainen esitys Espoossa

Vaikeista lähtökohdista huolimatta SalPalta nähtiin suvereeni esitys Leppävaaran stadionilla FC Espoon vieraana. Maali-ilottelun pääarkkitehtinä toimi Jaakko Oksanen, joka maalasi neljä kertaa. Lisäksi Albijon Muzaci maalasi kahdesti ja kapteeni Iku Leino kertaalleen. Lisämaaleihinkin Joutsenilla oli lukuisia paikkoja, mutta FC Espoo taisteli loppuun saakka hienosti.

Joutsenilla oli edelleen pitkä poissaolijoiden lista, mutta kokoon saatiin
silti iskukykyinen nippu. Sivussa olivat edelleen Peltolan veljekset, Lucas Gabrielsson, Elmo Heinonen ja Joni Mäkinen. TPS:stä normaalien apujen lisäksi Jesper Karlsson, joka jo HIFK/2 pelissä debytoi.

SalPa aloitti ottelun murhaavasti ja kova prässi aiheutti valtavasti vaikeuksia FC Espoon pallolliselle pelille. Vastaavasti riistoista SalPa iski välittömästi vastaiskuihin tehokkaasti. Seitsemännellä minuutilla pallo oli ensimmäisen kerran FC Espoon verkossa, kun Jesper Karlsson pelasi tilanteen loistavasti harhauttaen FC Espoon puolustajan. Harhautuksen jälkeen Karlsson keskitti täydellisen pallon takatolpalle, josta kapteeni Iku Leino puski vastustamattomasti pallon alakulmaan. Heti perään Leinolla oli paikka iskeä toinen maali, mutta kulmapotkun jälkitilantesta lähtenyt laukaus kilahti vain tolppaan. 

Heti perään alkoi Jaakko Oksanen-show. Ensin Oksanen puski kulmapotkun jälkeen Niko Leskelän loistavasta keskityksestä tilanteeksi 0-2. Heti FC Espoon aloituksen jälkeen SalPa sai pallon itselleen keskialueella. Sen jälkeen nähtiinkin aivan maaginen hyökkäys SalPalta. Pallo liikkui yhdellä kosketuksella pelaajalta toisella oikealla laidalla ja lopulta Albijon Muzaci syötti pallon Jaakko Oksaselle, joka hänkin laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan pallon varmasti maaliin. Eikä mennyt kuin kahdeksan minuuttia, kunnes Oksanen täydensi hattutemppunsa. Jälleen Oksanen viimeisteli pallon päällään maaliin, tällä kertaa suoraan kulmapotkusta.

Pari kertaa hanakasti jo FC Espoon maalia ahdistellut Albijon Muzaci oli seuraavaksi maalausvuorossa. Jaakko Oksanen oli tässäkin maalissa isossa roolissa vapauttaen Muzacin läpiajoon. Näytti jo että FC Espoon puolustaja onnistuu purkamaan pallon, mutta hän epäonnistui purussaan. Muzaci oli kärppänä paikalla ja viimeisteli pallon varmasti alakulmaan ja lukemiksi rajut 0-5, kun pelikellossa oli vain 21. minuuttia.

Peli jatkui tilanteesta huolimatta hyvä tasoisena ja molemmat joukkueet pelasivat satalasissa. Kentällä tunteetkin hieman jo lämpenivät ajoittain, mutta erotuomari Topias Tuira piti varoitukset visusti taskussaan. Jakson lopulla FC Espoolla oli pari tilannetta kaventaa tilannetta, mutta Santeri Aaltonen torjui FC Espoon läpiajon lositavasti. Seuraavassa tilanteessa ylärima oli SalPan puolella, kun FC Espoon tulinen laukaus kaukaa kimposi yläriman kautta yli maalin.

Toinen jakso jatkoi samaa rataa, mutta Joutsenten viimeistely alkoi hieman tökkiä. SalPan prässi tuotti edelleen suuria ongelmia FC Espoon pelinrakentelulle. Jakso kuitenkin hieman ensimmäistä tasaisemmissa merkeissä eteni. Espoo piti palloa hieman aikaisempaa enemmän, mutta vaara-alueelle joukkueelle oli suuria vaikeuksia päästä. SalPa oli terävämpi puolustuksessa ja kakkospalloissa edelleen.

59. minuutilla Jaakko Oksanen kaunisteli omaa maalisaldoaan vielä neljännellä maalilla, kun hän puski komeasti FC Espoon puolustuksen keskeltä keskityksen varmasti maaliin. Keskitys oli Husa Aftabin ja Niko Leskelän lyhenä pelatun kulman aikansaannos, jonka Leskelä toimitti maalille. 

Loppuakohden FC Espoo sai hieman otetta pelistä, mutta lukuisia paitsiotilanteita kummempia tilanteita ei Santeri Aaltosen vartioimalla maalille nähty yhtä kaukolaukausta lukuun ottamatta. SalPa kaunisteli vielä kerran lukemia Albijon Muzacin toimesta. Kovaa jälleen koko matsin raatanut Muzaci oli kärppänä paikalla häiritsemässä FC Espoon maalivahti Heikki Louhivaaraa pitkässä pallossa. Muzacin paine sai Louhivaaran hätäilemään tilanteessa ja hän pudotti pallon käsistään. Muzaci oli ensimmäisenä haaskalla ja sijoitti pienestä kulmasta pallon hienosti FC Espoon maalin sivuverkkoon. 

Kokoonapano:
Aaltonen, Leino(m), Schultz, Tenho, Jalli, Montola(72. Pasanen), Karlsson, Leskelä(63. Parkkinen), Aftab, Muzaci(m+m+v), Oksanen(mx4)(79. Tiainen)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT