Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
SalPasta Bolliksen herra - Kiffen kaatui Helsingissä

SalPa päihitti tiistaina Kiffenin Töölön Pallokentällä 3-1


Joutsenlauma osoitti jo ensimmäisillä hetkillä, että se oli liikkeellä terävämmällä jalalla.

Peliä oli takana kuusi minuuttia, kun Albijon Muzaci taisteli pallon salolaisille ja pelasi sen Elmo Heinoselle, joka pudotti pelivälineen paraatipaikalle. Tilanteeseen kirmasi Jami Siirtola, joka latasi vastapallon voimalla vasempaan alanurkkaan.

Ensimmäinen osuma ehti vanheta vain pari minuuttia, kunnes Kiffenin kotikannattajien suusta pääsi jälleen syvä huokaus.

Helsinkiläisten oma hyökkäys tyrehtyi kehnoon keskityksen, ja oli SalPan vuoro painaa päälle. Emil Enqvist eteni vasemmalla laidalla pallon kanssa ja tähysti maalilta vastaanottajia. Hän lähetti korkean keskityksen takatolpalle, missä Heinonen nousi korkeimmalle ja puski pallon hallitusti vastakkaiseen kulmaan, yli Kiffen-vahti Besart Mustafan.

"Mustat Hurmurit" yrittivät päästä peliin mukaan Kron Rexhepin ja Karim Zinen johdolla, mutta SalPan verkkoa vartioinut Santeri Aaltonen venyi näyttäviin torjuntoihin ja piti maalinsa puhtaana.

Kaiken kaikkiaan kyseessä oli varsin yleisöystävällinen ensimmäinen jakso. Hyökkäykset kulkivat päädystä päätyyn ja taklauksia lenteli juuri kastellulla kentällä suuntaan ja toiseen.

SalPa sai 24. minuutilla aihetta purnata, kun Husa Aftab rynnisti pallon perään kohti kulmalippua. Kiffen-vahti Mustafa lähti vastaan, eikä hänellä ollut muuta mahdollisuutta ehtiä tilanteeseen kuin liukumalla. Mustafa kaatoi Aftabin rangaistusalueen ulkopuolella ja pallo vieri päätyrajan yli. Seurauksena oli kuitenkin vain maalipotku. Ei korttia, ei puhuttelua kummallekaan.

Seuraavasta tilanteesta salolaiset kuitenkin kuittasivat. Joutsenlauma pääsi Kiffenin vapaapotkusta hyökkäykseen kolmella kahta vastaan.

Siirtola löysi komealla laakapallolla kärjestä Heinosen, joka käännähti keskustaan päin ja tykitti pelivälineen sisään noin 25 metristä. Ottelu oli paketissa jo vajaan puolen tunnin jälkeen.

Heinonen haki hattutemppua vielä ensimmäisellä jaksolla, mutta ensin petti haltuunotto ja seuraavassa tilanteessa "putoava lehti" leijaili vapaapotkusta reilun metrin ohi.

Kiffen ilmoittautui mukaan peliin, kun Mikko Jalkanen harppoi vasenta laitaa pitkin ja keskitti maalille. SalPan toisen maalin syöttäneellä Enqvistillä oli vaikeuksia purkaa pallo pois ja hän pelasi sitä vahingossa kädellään.

Peliväline vietiin pilkulle, jonka taakse Jalkanen asteli itse. Laukaus lähti kohti oikeaa alanurkkaa, mutta Aaltonen nollasi vedon tylysti torjuen sen kulmapotkuksi.

Kummatkin joukkueet saivat vielä muutaman yrityksen aikaiseksi ennen taukovihellystä, mutta lisäosumia ei syntynyt. Koppiin mentiin SalPan 3-0-johdossa.

Ensimmäinen puolikas antoi ymmärtää, että vauhtia ja vaarallisia tilanteita oli luvassa koko rahan edestä, mutta toinen jakso edettiin huomattavasti hitaammalla tempolla.

Kuuma sää ja valmentajien käskyt olivat tehneet tepposensa. Pallo liikkui nyt harkitummin ja pysyi enimmäkseen Kiffenin hallussa, joskin helsinkiläisillä oli vaikeuksia päästä potentiaalisille tekopaikoille.

SalPan hyökkäykset olivat harvassa, ja niillä oli tapana pysähtyä edustuskelvottomaan syöttöön tai epäonnistuneeseen kuljetukseen.

Vieraat onnistuivat kuitenkin pitämään Bolliksen pojat aisoissa, kaukana Aaltosen maalilta.

Vartti ennen varsinaisen peliajan päättymistä SalPan puolustus murtui ensimmäisen kerran. "Kuhnurien" Ahmed Abdi pamautti omalta puoliskoltaan pitkän syötön Ilmari Hiedalle vasempaan laitaan. Iku Leino oli päästä väliin, mutta pallo lipsahti hänen jalkansa alta perille.

Hieta ajoi ahnaasti SalPan rangaistusalueelle ja yllätti Aaltosen etukulmasta.

Kiffen sai hieman lisävirtaa kavennuksestaan ja halusi iskeä uudeellen heti seuraavasta hyökkäyksestä. Omar Adlani tavoitti keskityksellään Zinen, jonka laukaus karkasi kuitenkin reippaasti yli.

SalPa pyrki hidastamaan tempoa pallon saadessaan ja lähti hyökkäyksiin vain parin pelurin voimin. Taktiikka toimikin mainiosti ja arvokkaita sekunteja kului.

Kiffen vyörytti viimeisillä minuuteilla keskityksiä ja pitkiä palloja salolaisten päätyyn, mutta Joutsenlauma kesti loppuun saakka ja poistui Töölön Pallokentältä kolme pistettä rikkaampana.

Kokoonapano:
Aaltonen, Enqvist, Montola, Tenho, Leino, Siirtola(m)(46. Parkkinen), Leskelä(v), W.Peltola, Aftab(82. Oksanen), Muzaci(v), Heinonen(m+m) (61. Mäkinen)

teksti: Ville Liimatta

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT