Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Aaltosen torjunnat ja Aftabin sivallus takasivat voiton

Salon sametti sekä aurinkoinen keli tarjosivat jälleen loistavat puitteet SalPan ja MuSan kohtaamiselle. Salolaiset onnistuivat viimeistelemään ottelun ainokaisen Husa Aftabin toimesta 79. minuutilla. Ottelu oli todellista puolustustaistoa ja SalPan on kiittäminen voitosta maalivahti Santeri Aaltosta, joka nollasi useamman loistavan maalipaikan vierailijoilta.

Jo etukäteen oli ennakoitavissa, että tiukka ja vähämaalinen ottelu on odotettavissa. MuSa ei ollut päästänyt maaliakaan kolmessa ensimmäisessä ottelussaan, mutta toisaalta eivät olleet hyökkäyspäässäkään osuneet kuin kahdesti. MuSa tulikin todella tiiviillä oman pään pelaamisella Saloon. Molemmilla joukkueilla oli ekan puolituntisen aikana pari kohtuullista laukaisupaikkaa pienistä kulmista, mutta maalivahdit torjuivat tilanteet helpohkosti. MuSalla avautui kuin varkain läpiajo puolentunnin pelin jälkeen, kun MuSan maalivahdin avaus pomppasi SalPan puolustajien yli ja Samu-Petteri Mäkelä oli hereillä karaten läpiajoon. Laukaus osui kuitenkin tolppaan ja siitä seuranneen hässäkän Santeri Aaltonen sekä SalPan puolustus selvittivät.

Ensimmäisen jakson kuva oli, että SalPa yritti rakentaa peliä maata pitkin ja MuSa taas pyrki hakemaan pitkillä syötöillä vaarallista kolmikkoa hyökkäyksestään. Molemmat joukkueet kuitenkin puolustivat hyvin, eikä kunnon tiloja löytynyt hyökkäyksille. MuSan varsinkin puolusti keskustaa todella hyvin ja SalPa ei saanut pallollista peliään kunnolla pyörimään. MuSa taas oli lähes aina pallon saadessaan todella suoraviivainen ja toimitti palloa agressiivisesti boksiin. SalPan topparit ja Aaltonen maalilla, kuitenkin onnistuivat siivoamaan pallot poikkeuksetta väljemmille vesille. SalPa onnistui luomaan jakson lopulla yhden loistavan maalipaikan, kun Pyry Tenhon keskitys löysi boksista aivan vapaana olleen Jaakko Oksasen. Oksasen pusku suuntautui epäonnekkaasti kuitenkin suoraan päin MuSan maalilla pelannutta Tomi Mikkelssonia. Tauolle mentiin siis maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso oli hyvin kaksijakoinen, kun molemmilla joukkueilla oli omat hallintajaksonsa, joiden aikana paikat ratkaista. MuSa hallitsi jaksoa ensin 15-20 minuutin ajan jakson keskivaiheilla, mutta ottelun loppua kohden ote siirtyi SalPalle.

MuSalla oli kaksi loistavaa paikkaa oman hallintajaksonsa aikana. Ensimmäinen niistä avautui 63. minuutilla Samu-Petteri Mäkelälle, kun hän pääsi oikeasta laidasta leikkaamaan sisään. Hienon harhautuksen jälkeen Mäkelä pääsi laukomaan läheltä maalia, mutta Santeri Aaltonen oli jälleen iskussa torjuen kudin hyvin. Heti perään Sami Rantalalle avautui boksissa loistava tilaisuus, kun Mäkelän keskitys vapautti hänet keskeltä. Santeri Aaltonen oli jälleen mies paikallaan ja torjui laukauksen varmasti.

SalPa vastaavasti käytti etsikkoaikansa tehokkaasti. Joutsenet painoivat ensin muutaman hyvän hyökkäyksen MuSan päätyyn ilman sen suurempaa vaaran aiheuttamista. Lopulta ottelun ainokainen syntyi ottelun 79. minuutilla Albijon Muzacin ja Husa Aftabin yhteistyön tuloksena. Muzaci piti pallon hienosti itsellään, vaikka kaatui suojatessaan palloa keskialueella. Hän lähetti todella loistavan matalan syötön MuSan puolustajien välistä linjan taakse, johon Aftab ehti ensimmäisenä. Aftab karisti puolustajan kannoiltaan ja sijoitti pallon varmasti alalkulmaan.

Maalin jälkeen SalPa onnistui jäädyttämään ottelun suhteellisen hyvin pyörittäen palloa hallinnassaan puolelta toiselle. MuSa pyrki edelleen hakemaan pitkillä palloilla hyökkääjiään. SalPan puolustus oli kuitenkin rautaa ja onnistui pitämään vierailijat poissa vaarallisilta paikoilta. Aivan ottelun lopussa MuSa sai hieman painetta jälleen SalPan päätyyn, mutta Joutsenet selvittivät tilanteet helpohkosti.

Kooste ottelusta
https://www.youtube.com/watch?v=wgEQLxi6974

SalPan kokoonpano:
Aaltonen, Enqvist(68. Aftab), Tenho, Schultz, Leino, Peltola, Montola, Gabrielsson(90. Parkkinen), Muzaci, Mäkinen, Oksanen(76. Leppänen) 

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT