Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Joutsenille kitkerä tappio Käpylässä

KäPan tiivis puolustus osoittautui liian haastavaksi SalPalle ja Oulunkylän stadionilla pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen 2-0(1-0) voittoon. Salolaisilla oli kaikki avaimet ottelun tuloksen kääntämiseksi toisin päin, mutta tällä kertaa vastustaja pelasi fiksummin ja onnistui voiton raapimaan.

SalPa joutui lähtemään otteluruuhkan keskellä hieman siipirikkoisena otteluun, kun jo pidempään sivussa olleiden Elmo Heinosen, Jami Siirtola, Olli Jallin ja Niko Leskelän seuraksi sairaslistalle liittyi kapteenistoon kuuluvat Santeri Peltola, joka loukkasi itseään viimeistelyharjoituksissa. Edelleenkin kokoonpano oli kuitenkin laadukas ja vaihtopenkillekin irtosi kuusi nälkäistä pelimiestä.

Paahtava helle ja äärimmäisen kuiva tekonurmi aiheuttivat sen, että Oullunkylässä ei mitään pelillisiä hienouksia nähty. Pallo takertui molemmpien joukkueiden pelaajien toimesta jatkuvasti kenttään ja pallo liikkui ilmassa huomattavasti keskimääräistä enemmän. Joutsenet aloittivat ottelun todella terävästi ja ensimmäinen vartti mentiin aikalailla täysin salolaisten komennossa. KäPa kuitenkin puolusti todella tiivistii ja muutamaan pienehköstä kulmasta lähtenyttä laukausta paremmille paikoille SalPa ei onnistunut murtautumaan.

Pikku hiljaa KäPa pääsi paremmin ja paremmin matsiin mukaan ja erityisesti tuulennopea Adam Yassin aiheutti vasemmalla laidalla vaikeuksia SalPan puolustukselle. Joutsenet saivat kentän keskustan pidettyä kuitenkin tukossa ja keskitykset onnistuttiin purkamaan väljemmille vesille.

28. minuutilla KäPan onnistui iskeä avausmaalit todella onnekkaiden sattumien jälkeen. SalPa menetti pallon laidassa ja KäPan laituri lähti yksinäiseen syöksyyn kohti päätyrajaa. Boksissa oli kolme SalPan puolustajaa ja yksi KäPan hyökkääjä, kun laidasta lähti epäonnistunut matala keskitys kohti maalin edustaa. SalPan molemmat topparit liukastelivat tilanteessa, kun yrittivät palloa purkaa ja lopulta pallo ajautui KäPan Kevin Larssonille kuuteen metriin täysin vapaaseen paikkaan, josta nuorukainen sijoitti sen varmasti ohi Santeri Aaltosen.

SalPa haki nälkäisesti tasoitusmaalia jakson lopun ja paine oli KäPan päädyssä, mutta kotijoukkue puolusti todella tiivisti keskustaa ja lukuisista kulma- ja vapaapotkuista huolimatta todellisia maalipaikkoja SalPalle ei avautunut yhtäkään.

Tauolla SalPa suoritti kaksi pelaajavaihtoa, kun Juho Montola sekä Topias Tiainen tulivat pois ja kentälle menivät Jaakko Oksanen sekä Waltteri Peltola.

Toinen jakso oli kauttaaltaan hyvin päästä päähän aaltoileva. KäPa pelasi todella fiksusti pitäen oman päänsä tiiviinä yrittäen iskeä vastaan vikkelien hyökkäjiensä vahvuuksia käyttäen. SalPa taas pyrki enemmän pallonhallinnan kautta rakentamaan hyökkäyksiä, mutta pallo ei liikkunut tarpeeksi nopeasti, jotta tiloja olisi KäPan tiiviistä muodosta löytynyt.

Juuri kun SalPa oli virittelemässä kunnon loppukiriä, niin KäPa iski jälleen, tällä kertaa hienon hyökkäyksen päätteeksi. Tilanne käynnistyi keskikentällä, jossa KäPan Eetu Puron onnistui voittamaan pallo tilanteesta, jossa hän oli yksin kahta salolaista vastaan. Puro pääsi nousemaan vasenta laitaa, josta lähti pienten harhautusten jälkeen täydellinen keskitys puolustuslinjan sekä maalivahdin väliin. Ensimmäisenä pallossa oli KäPan Abubaker Amin, jonka ensimmäisen puskun Santeri Aaltonen torjui loistavasti, mutta SalPan puolustus ei paluupalloa ehtinyt siivoamaan vaan Amin sai rauhassa painaa sen tyhjään maaliin.

SalPa ei edelleenkään taipunut vaan kärsivällisesti yritti rakentaa maalia toiseen päähän. Paikkoja alkoikin siunaantumaan muutamia ja erityisesti Husa Aftab onnistui pääsemään hyville laukaisupaikoille pariin otteeseen, mutta kudit nousivat kuitenkin yli maalin. Mitä pidemmälle peli eteni, niin sen epätoivoisemmaksi SalPan pelaaminen meni ja pitkän pallon roiskiminen kärkimiehille alkoi turhan aikaisin. KäPa puolusti todella hyvin ja salolaiset eivät lopussa onnistuneet maalipaikkoja luomaan lainkaan, vaan KäPan topparit hoitivat kovalla prosentilla pääpallot pois vaara-alueilta.

KäPalle siis ansaittu voitto, joka toki SalPaa jäi kaivelemaan, koska avaimet voittoon joukkueella oli käsissään. Tällä kertaa KäPan puolustuksen lukko vaan osoittautui liian hankalaksi.

Kokoonapano:
Aaltonen, Enqvist, Tenho, Schultz(v), Leino(v), Parkkinen, Montola(46. W.Peltola), Gabrielsson, Tiainen(46. Oksanen), Muzaci, Aftab(77. Leppänen)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT