Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
FC Jazz tyly vierailija Salossa

Ottelu alkoi hyvin tasaisissa merkeissä. SalPa piti enemmän palloa, muttei saanut rakennettua mitään vaarallista. Jazz pääsi pari kertaa iskemään vastaan, mutta tilanteet kuivuivat kasaa hyvissä ajoin ennen kuin maalintekopaikoille päästiin. Noin kymmenen minuutin jälkeen SalPa sai rakennettua ensimmäisen maalipaikan, kun Niko Leskelä riisti pallon keskialueella. Nopea syöttökombinaatio Muzacin kanssa avasi Elmo Heinoselle vapaan laukaisupaikan boksin rajalta, mutta laukaus jäi heppoiseksi ja Rasmus östling Jazzin maalilla nappasi pallon helposti kiinni. Ottelu jatkui edelleen SalPan hallinnassa ja hetken päästä joukkue saikin aivan rangaistusalueen rajalta vapaapotkun, kun Albijon Muzacia rikottiin. Muzaci asettui itse pallon taakse, mutta laukaus kilpistyi muuriin. Pian tämän jälkeen SalPalla oli jälleen paikka, kun Emil Enqvistille pelattiin loistava laukaisupaikka rangaistusalueen rajalta, mutta tulinen laukaus nousi hieman etukulmasta yli maalin.

Koko ensimmäinen jakso noudatti hyvin pitkälle samaa kaavaa eli SalPa piti palloa yritti maata pitkin rakentaa pelia. Jazz vastaavasti puolusti hyvin ja liikkui joukkueena todella laadukkasti. SalPan viimeistely oli heikkoa ja lukuisat laukaukset viuhuivat yli maalin. Puolentunnin pelin jälkeen SalPalla oli loistava paikka jälleen siirtyä johtoon, mutta Joakim Latosen tulinen laukaus boksista osui tolppaan. Ja jälleen sanonta kun et itse tee paikoista, niin vastustaja jossain kohtaa osuu toteutu, kun Jazz iski vaarattoman näköisestä tilanteesta ensimmäisen maalin. Tilanteessa Jazzin laituri nousi vasemmalta laidalta antaen epäonnistuneen näköisen syötön alueella, jossa oli kolme SalPan puolustajaa ja ainoastaan Jazzin Terry Ablade. SalPan puolustus pelasi tilanteen todella huolimattomasti ja Abladen onnistui tökätä pallo vitosen viivalta sisään.

SalPan epäonni jatkui edellen kun Jazz siirtyi jo 0-2 johtoon noin 35 minuutin pelinjälkeen. Tilanne oli jälleen todella vaarattoman näköinen ja SalPan puolustus onnistui jo riistämään pallon Jazzin pelaajalta. Puolustaja purkupallo kimposi kuitenkin Jazzin pelaajasta SalPan puolustuksen selustaan, jossa Juho Lehtonen oli kärppänä paikalla viimeistellen varmasti vasempaan alakulmaan ja lisää kylmää vettä SalPan niskaan. Ja heti perään Jazz iski kolmannen kerran. Saman toistaminen jatkuu, mutta jälleen suhteellisen vaarattoman näköinen tilanne, jossa Jazzin laituri pääsi nousemaan vasenta laitaa. Matala keskitys kohti kentän keskustaa. Kaksi SalPan puolustajaa onnistui potkaisemaan ohi pallosta ja pallo ajautui taka-alueella olleelle Terry Abladelle, joka sijoitti pallon varmasti maaliin. Todella todella huolimatonta puolustamista SalPalta.

Puoliajalla SalPa vaihtoi pari pelaajaa. Oskari Pasanen korvasi Joni Mäkisen oikeana puolustajana, Kaarlo Parkkinen Val tuli Santeri Peltolan tilalle keskikentälle ja Husa Aftab vasempaan laitaan Albijon Muzacin tilalle.

Sekä SalPalla että Jazzilla oli hyvät maalintekopaikat toisen jakson alkuun. Ensin Terry Ablade pääsi puolittain läpi, mutta SalPan puolustus sai laukausta häirittyä sen verran, että Santeri Aaltosella oli helppo työ kopata palloa. Heti perään SalPalla oli jälleen loistava paikka avata maalihanat, kun pallo liikkui yhdellä kosketuksella pelaajalta toisella Jazzin boksin rajoilla ja lopulta Joakim Latonen pääsi karkuun. Syöttö oli kuitenkin hieman liian kova, eikä Latonen saanut kunnolla laukausta aikaan ja östlingin onnistui torjua pallo.

Jakso noudatti hyvin pitkälle samaa linjaa kuin ensimmäinenkin eli peli pyöri lähes koko ajan Jazzin puolustustusalueella. SalPa painoi päälle ja sai lukuisia vapaapotkuja hyviltä paikoilta, mutta kudit nousivat joko yli maalin tai sitten Jazz-vahti östling poimi ne näppeihinsä. Jazz taaseen välillä iski vastaan ja sai myös loistavasta paikasta yhden vapaapotkun, jonka SalPan maalilla pelannut Santeri Aaltonen sai kuitenkin torjuttua vaivoin.

Noin kymmenen minuuttia ennen loppua Jazz sai rangaistuspotkun, kun SalPan puolustaja Emil Enqvist kaatoin Jazzin hyökkääjän boksissa. Pilkkua laukomaan asettui nuori toppari Joonas Meura, joka pisti pallon varmasti sisään ja numeroiksi tylyt 0-4. SalPan onnistui vihdoin avata maalihanat noin viisi minuuttia ennen ottelun täyttä aikaa, kun Joakim Latosen kuti osui vihdoin kohdilleen ja tulinen laukaus rangaistualueen ulkopuolelta painui Jazzin verkoon. Kavennus oli kuitenkin pelkkää kosmetiikkaa enää tuossa vaiheessa ottelua.

Kokoonpano:
Aaltonen, Enqvist, Tenho, Montola, Mäkinen(46. Pasanen), Leskelä(63. Tiainen), S.Peltola(46. Parkkinen), Gabrielsson(63. Severino), Muzaci(46. Aftab), Latonen, Heinonen(63. Oksanen)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT