Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
HIFK:n rutiini liikaa SalPalle

Veikkausliigasta viime kauden jälkeen niukasti pudonnut HIFK osoittautui vahvemmaksi Myyrmäen stadionilla pelatussa harjoitusottelussa. Stadilaiset viimeistelivät paikoistaan kovalla prosentilla maalit ja veivät voiton numeroin 3-0(1-0). Joutsenten ei tarvitse kuitenkaan lainkaan hävetä esitystään, sillä kentällä ottelu oli hyvinkin tasainen.

Ottelu alkoi todella kovavauhtisesti ja peli aaltoili päästä päähän useita kertoja. Liukas tekonurmikenttä aiheutti alkuun erityisesti SalPalla hieman haasteita ja liukastumisia nähtiinkin valtava määrä. HIFK hallitsi palloa odotetusti hieman enemmän, mutta SalPan aktiivinen prässipeli vaikeutti helsinkiläisten pelinrakentelua ja pakotti helsinkiläiset heittämään paljon pitkää palloa. SalPa myös puolusti todella uhrautuvasti ja puolustuslinja sai useaan otteeseen venyä blokkaamaan laukauksia. Toisaalta Joutsenet saivat todella vaarallisia vastahyökkäysaihioita myöskin luotua, mutta liika innokkuus tilanteissa johti paitsioliputuksiin. 

17. minuutin kohdalla HIFK avasi maalihanat, kun pallo jäi kulmapotkun jälkeen pyörimään SalPan boksiin. Lopulta palloa ajautui Pekka Sihvolalle takakulmalle täysin tyhjään paikkaan, josta Sihvola pisti pallon varmasti tyhjään maalin. Maalin jälkeen SalPa alkoi painamaan päälle hakien tasoitusmaalia. Muutamaa minuuttia myöhemmin SalPalla olikin hyvä paikka tasoittaa ottelu, kun Joakim Latosen oivaltava syöttö linjan taakse tavoitti Mauro Severinon, joka pääsi ajamaan vapaasti sisään boksiin. Severino ajautui kuitenkin hieman liian pieneen kulmaan ja laukaus jäi vaarattomaksi.

Jakson edetessä HIFK piti palloa edelleen ja sai nopealla pallon liikuttelullaan luotua muutamia vaarallisia hyökkäyksiä. HIFKin kokenut kärkikaksikkko Pekka Sihvola-Tuomas Mustonen aiheuttivat jatkuvasti harmaita hiuksia SalPan puolustukselle, mutta nuoret Joutsenet selvittivät tilanteet uhrautuvasti taistellen, eikä Santeri Aaltonen joutunut edes torjuntatöihin. 

Jakson lopulla SalPa sai taas hyökkäyspelistään paremmin kiinni ja onnistui luomaan muutamia hyviä tilanteita HIFK:n päähän. Severinolla oli pari hyvää tilannetta, kun HIFKin maalilla pelannut Tomi Maanoja otti molemmat kiinni hyvillä vastaantuloillaan. Elmo Heinosella oli ehkä Joutsenten paras paikka, kun hän pääsi puskemaan Jami Siirtolan loistavasta keskityksestä, mutta SalPan harmiksi pusku suuntautui hieman ohi maalista.

Puoliajalla SalPa suoritti neljä pelaaja vaihtoa, kun Topias Tiainen, Iku Leino, Kaarlo Parkkinen ja Santeri Peltola tulivat sisään. Vaihtoon kentältä tulivat Mauro Severino, Niko Leskelä, Jami Siirtola ja Husa Aftab.

Toinen jakso alkoi hyvin tasaisissa merkeissä ja SalPan Emil Enqvistillä olikin hyvä paikka tasoittaa ottelu 51. minuutilla. Tulinen laukaus boksin rajoilta nousi kuitenkin kymmenisen senttiä yli yläkulmasta. Viisi minuuttia myöhemmin HIFK sitten iski toisen maalinsa. Joutsenet menettivät pallon vaarallisessa paikassa keskialueella, josta HIFK iski nopeasti vastaan. Maali syntyi jälleen lopulta sekavan tilanteen jälkeen boksista, jossa SalPan puolustus blokkasi ensin pari laukausta, mutta pallo kimposi edelleen HIFK:n Daniel Rantasella, joka tälläsi pallon viidestä metristä ohi Santeri Aaltosen ja lukemiksi 2-0.

Ottelu jatkui edelleen kovatempoisena ja kovaotteisenakin, mutta molemmat joukkueet pelasivat rehdisti sekä pääasiassa oikein. Ottelun edetessä HIFK selvästi paremmin otetta pelistä, mutta edelleenkään kovin vaarallisia paikkoja ei Santeri Aaltosen vartioimalla maalille syntynyt, kun puolustus blokkasi lähes kaikki tilanteet hyvissä ajoin. Tosin aina kun se paikka syntyi, niin HIFK rankaisi armottomasti. 3-0 maali kolahtikin kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun stadilaiset iskivät jälleen keskialueen pallonriiston jälkeen. Pallo pelattiin nopeasti oikeaan laitaan keskityspaikkaan, mistä lähti nopea keskitys takaviistoon. SalPan puolustus ei ollut pallonmenetyksen jälkeen ehtinyt vielä omille paikoilleen, joten Tommi Jyry oli aivan vapaana pilkun kohdilla, josta hän sijoitti pallon varmasti alakulmaan.

Heti maalin jälkeen SalPalla oli loistava tilaisuus kavennukseen upean nopean hyökkäyksen päätteeksi, jonka lopuksi Lucas Gabrielsson vapautti Elmo Heinosen puolittaiseen läpiajoon. Heinonen nosti hyvän näköisen lobin yli Maanojan, mutta kokenut veskari sai kuitenkin juuri ja juuri näppinsä väliin, jonka jälkeen HIFK:n puolustus sai pallon siivottua maalin edustalta pois. Heti perään SalPalla oli toinen paikka kaventaa, kun Joakim Latonen ja Elmo Heinonen pelasivat hyvän seinäsyöttökuvion rangaistusalueen rajalla, minkä jälkeen Latonen pääsi hieman karkuun HIFKin toppareilta. Nopea veto kohti etualakulmaa, mutta Maanoja sai laukauksen torjuttua kulmapotkuksi. Aivan ottelun viimeisillä sekunneilla SalPalla oli vielä tuhannen taalan paikka avata maalihanat, mutta palloa ei vaan millään suostunut menemään maaliin. Ensin HIFKin puolustus blokasi Gabrielssonin laukuksen boksin rajoilla. Pallo kimposi kuitenkin laitaan Husa Aftabille, joka pääsi laukomaan vapaasti. Pallo tuli kuitenkin tolpasta suoraan takaisin Aftabille, mutta uusi laukaus epäonnistui tyhjästä maalista huolimatta eikä pallo mennyt sisään. Heti tilanteen jälkeen erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi.

Kokoonpano:
Aaltonen, Siirtola(46. Leino), Tenho(70. Mattila), Schultz, Enqvist(70. Vesterinen), Leskelä(46. S.Peltola), Aftab(46. Parkkinen), Gabrielsson, Latonen, Severino(46. Tiainen), Heinonen

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT