Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Kiffen rankaisi Joutsenten virheistä

Harjoitusottelun lähes myrskylukemia hipovassa tulleessa Helsinkiläistä Kiffeniä vastaan ei sujunut Joutsenilta hyvin. Vierailijat veivät voiton lukemin 2-3(1-1) SalPan toisen jakson mustan pariminuuttisen jälkeen. SalPan maaleista vastasivat Elmo Heinonen ja Lukas Gabrielsson.

SalPa aloitti ottelun jälleen todella vahvasti, joskin myötätuulen avittamana. Ensimmäinen parikymmentä minuutti peli pyörikin Kiffenin puolustusalueella. SalPan viimeiset ratkaisut olivat heikkoja ja keskitykset viuhuivat päätyrajasta yli jatkuvasti. Paras paikka oli Topias Tiaiselle, joka pääsi rangaistuspilkulta kokeilemaan, mutta Kiffenin veska torjui hienosti laukausen. Rankkaria edelsi SalPan hieno seinäsyöttöpeli boksin rajoilta, josta Tiainen pääsi karkuun linjan taa. Kiffenin puolustajalla ei ollut muita mahdollisuuksia kuin repiä Tiainen nurin ja pallo pilkulle. Samalla myös puolustaja punaisella kortilla suihkun puolelle. Harjoituspelin ollessa kyseessä oli sovittu, että Kiffen sai ottaa tilalle korvaavan pelaajan ja näin ollen peliä jatkettiin täysillä kentällisillä.

Vastaavasti Kiffen ei jäänyt ihmettelemään pallon saadessaan, kun pääsi ensimmäisen kerran omalta puoliskoltaan pois, vaan iski heti kauniin vastahyökkäysmaalin. SalPan topparit kierrättivät palloa hieman huolimattomasti ja mustapaidat pääsivät riistoon. Kiffen sai nopeaan hyökkäykseen mukaan viisi omaa pelaajaansa SalPan kolmea puolustajaa vastaan ja hienosti ajoitetulla syötöllä vasen laituri läpiajoon. Varma viimeistely alakulmaan ei jättänyt Santeri Aaltoselle mitään mahdollisuuksia.

Pelin kuva ei maalista huolimatta muuttunut, vaan SalPa painoi edelleen todella kovaa päälle ja peli pyöri lähes täysin Kiffenin puolustusalueella. Pikku hiljaa parempia maalipaikkojakin alkoi siunaantumaan. SalPalla oli valtavasti epäonnea ratkaisupaikoissaan eikä palloa saatu mistään sisään tai edes kohti maalia kunnolla. Toisaalta myös siitä kunnia Kiffenin puolustukselle sekä maalivahdille, jotka pelasivat todella hyvin omassa boksissaan. SalPan painostus tuotti kuitenkin tulosta puolentunnin pelin jälkeen, kun Topias Tiainen pelattiin jälleen boksiin vauhtiin. Harhautus ohi TV-kasvo Tuomas Tahvanaisen, joka liukui myöhässä jaloille Tiaista ja pallo toistamiseen pilkulle. Tällä kertaa Lucas Gabrielsson asettui pallon taakse. Tulinen laukaus kohti alakulmaan ja vaikka Kiffenin maalivahti oli erittäin hyvin tilanteessa mukana, niin pallo painui hänen käsiensä kautta verkkoon.

Toiselle puoliajalle SalPa suoritti pari pelaajavaihtoa, kun Albijon Muzaci korvaus Husa Aftabin, Olli Jalli Iku Leinon, Jami Siirtola Topias Tiaisen ja Santeri Peltola Niko Leskelän.

Toinen puoliaika käynnistyi paljon tasaisemmissa merkeissä, joskin SalPa oli edelleen kuskin paikalla. Kiffen sai kuitenkin vuorostaan myötätuulesta hyödyn, joskin kova puuskittainen tuuli teki syöttäpelistä molemmille todella haastavaa. Toinen jakso ei kauaa kuitenkaan vanhentunut, kun Joakim Latonen syötti Elmo Heinosen läpiajoon toppareiden välistä. Heinosella oli reilusti aikaa katsoa maalivahdin liike ja hän sijoittikin pallon varmasti toisen kulmaan, mihin maalivahti ennakoi.

Peli aaltoili maalin jälkeen puolelta toiselle ja SalPan linjojen välit alkoivat hieman kasvaa. Sen myötä Kiffen alkoi koko ajan paremmin ja paremmin löytämään nopeille laitureilleen tilaa. Lisäksi kärjessä pelannut Kron Rexhepi oli alati vaarallinen, mutta SalPan onneksi usein paitsiossa. SalPan puolustus joutuikin venymään äärirajoilleen useampaan otteeseen ja lopulta 75. paikkeilla Otto Schultz myöhästyi hieman liukutaklauksessaan, josta seurauksena hän sai toisen varoituksensa. SalPan kaikki vaihtomiehet olivat jo lämmittelemässä suihkun puolella, joten Joutsenet joutuivat alivoimalle.

Pian ulosajon jälkeen SalPalle sattuikin sitten todellinen musta hetki. Ensin Kiffen tasoitti jälleen nopealla vastahyökkäyksellä. Pitkä ristipallo tavoitti laiturin oikeasta laidasta ja hän pääsi ajamaan boksiin sisään. SalPan maalivahti Santeri Aaltonen onnistui torjumaan ensimmäisen laukauksen, mutta pallo pomppasi kohti rangaistuspilkkua korkealla ilmassa. Tilanteessa oli ensimmäisenä Kiffenin keskikenttäpelaaja, joka puski pallon varmasti tyhjään verkkoon. Eikä mennyt kuin minuutti tästä ja pallo oli kolmannen kerran SalPan maalissa. SalPan toppari Pyry Tenho antoi syötön hieman ahtaaseen rakoon keskikentälle, josta Kiffen ryntäsi välittömästi ylivoimahyökkäykseen. Vikkelä vasen laituri kuljetti ja kuljetti palloa kohti maalia. Laituri teki pienen liikkeen että olisi keskittämässä, johon SalPan puolustus ja veskari hieman reagoivat, mutta ovela helsinkiläinen laukoikin pallon etukulmasta sisään. SalPa haki kovasti vielä tasoitusmaalia, mutta molemmilla joukkueilla alkoi loppua kohden jalka painaa, eikä maalipaikkoja lopussa enää nähty.


Kokoonpano:
Aaltonen, Enqvist, Tenho, Schultz*, Leino(46. Jalli), Leskelä(46. S.Peltola), Tiainen(46. Siirtola), Gabrielsson, Latonen*, Aftab(46. Muzaci(70. Aftab)), Heinonen

*TPS:n sopimuspelaaja

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT