Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
TPS hieman terävämpänä

SalPan ja Veikkausliigassa pelaavan yhteistyöseura TPS:n välinen ottelu oli hyvin tasainen, mutta rutinoituneempi TPS oli paikoissaan terävämpi vieden ottelun nimiinsä numeroin 3-1(1-0). SalPan maalin viimeisteli Albijon Muzaci.

Joutsenet pääsivät suhteellisen terveellä joukkueella lähtemään otteluun parin viikon ottelutauolta. Niko Leskelä(kuume), Heikki Leppäkoski(jalkavamma) ja Eetu Leppänen(käsivamma) olivat ainoat sopimuspelaajat sivussa. Lisäksi mukana kokoonpanossa oli yhteistyöseura TPS:n sopimuspelaajat Otto Schultz ja Joakim Latonen sekä testipelaajastatuksella liikenteessä olevat Waltteri Peltola ja Kaarlo Parkkinen.

SalPa aloitti ottelun totutun räväkästi ja TPS ehkä jopa hieman yllättyi Joutsenten kovasta prässistä sekä nopeasta pallon liikuttelusta. Salolaiset saivatkin heti alussa painetta turkulaisten päätyyn, mutta TPS onnistui keskityspallot kuitenkin siivoamaan boksistaan pois.

TPS vastaavasti osoitti murhaavaa tehokkuuta ja iski maalin SalPan verkkoon heti, kun ensimmäisen kerran hallitusti saivat toimitettua pallon SalPan boksiin. Joutsenten keskikentälle ja puolustukselle sattui pieni kommunikointikatkos, jonka TPS hyödynsi heti. Rasmus Holma pääsi syöttämään täysin vapaana olleelle Oskari Jakoselle oikealla laidalla. Jakonen pääsi rauhassa kääntymään pistäen välittömästi täydellisen kierteisen pallon puolustuslinjan ja SalPan maalin väliin. SalPan puolustus ei ehtinyt kuin katseella seurata, kun TPS:n testipelaaja Drago Milovic pääsi karkuun viimeistellen alakulmaan 1-0.

SalPa ei kuitenkaan lannistunut takaiskumaalista vaan jatkoi edelleen pelin painamista TPS:n päätyyn. Pallo liikkui nopeasti pelaajalta toiselle ja Elmo Heinonen pääsikin puolittain karkuun heti perään. TPS:n maaalilla pelannut Miikka Mujunen torjui vedon kuitenkin suhteellisen helposti.

Koko ensimmäinen jakso oli hyvin tasainen ja molemmissa päissä muutamia hyviä tilanteita nähtiin. SalPalla oli puolen tunnin kohdilla kaksi loistavaa paikkaa tehdä maali, kun ensin Elmo Heinonen pääsi laukomaan läheltä. Mujunen oli jälleen etevämpi torjuen vedon kulmaksi. Kulmapotkun jälkitilanteesta Joutsenilla oli toinen loistava paikka tehdä maali, kun Otto Schultz pääsi laukomaan parista metristä. Mujunen ehti jälleen kuitenkin pallon tielle pitäen maalinsa puhtaana.

Toisessa päässä TPS:n testimies Milosevic oli pariin otteeseen myös laukaisupaikoissa, mutta pienimuotoinen hidastelu tilanteissa johti siihen, että SalPan puolustus ehti häiritsemään ja kudit epäonnistuivat. Juri Kinnunen pääsi myös kerran testaamaan Santeri Aaltosen näppien pitävyyttä, mutta Aaltonen torjui kudin hienosti. Jakson lopulla SalPalla oli vielä yksi paikka tasoittaa matsi, kun Joakim Latonen pelattiin hienolla syötöllä puolittain läpi vasemmalta. Latonen ajautui kuitenkin hieman pieneen kulmaan ja laukaus suuntautui sivuverkkoon.

Toisen jakson alkuun TPS rankaisi heti erikoistilanteesta. SalPa ei ollut aivan hereillä ja TPS pääsi pelaamaan lyhyen kulman, jossa pallo pelattiin takaisin kulman antaneelle Jani Virtaselle boksiin. Kyseessä oli selkeästi harjoiteltu kuvio, jossa Rasmus Holma ajoitti juoksunsa täydellisesti Virtasen keskitykseen puskien pallon vastustamattomasti maaliin. Muutenkin TPS oli toisen jakson alussa selkeästi terävämpi ja näyttikin että SalPalla alkoi hieman jaloissa painamaan.

Joutsenet saivat kuitenkin uutta virtaa vaihdoista ja peli alkoi jälleen tasoittumaan. 65. minuutilla nähtiinkin kavennusmaali SalPalta todella hienon vastahyökkäyksen päätteeksi, jossa pallo oli alle kymmenessä sekunnissa riistosta TPS:n maalissa. Hyökkäyksessä pallo liikkui yhdellä kosketuksella viiden eri pelaajan välillä ja lopulta Albijon Muzaci laukoi pallo varmasti verkkoon taka-alueelta.

71. minuutilla TPS maalasi viimeisen kerran. Onni Valakari pisti todella hienon pitkän ristipallon kohti tyhjää tilaa jossa Aleksi Ristolalla oli valtavasti tilaa edetä kohti SalPan maalia. Ristola kuljetti pallon itse boksiin tehden tilaa omalle laukaukselleen. Kuti oli lähes täydellinen ja painui vastustamattomasti takakulmaan ohi Aaltosen.

Ottelun lopussa molemmilla joukkueilla oli vielä paikkansa, joista paras siunaantui TPS:n Elias Ahteelle, joka pääsi nokikkain Santeri Aaltosen kanssa. Aaltonen vei jälleen pidemmän korren ja erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi välittömästi torjunnan jälkeen. Loppunumerot siis 3-1 TPS:lle.

Kokoonpano:
Aaltonen, Enqvist(70. Vesterinen), Schultz, Tenho, Siirtola(46. Leino), Parkkinen(70. Pasanen), Gabrielsson, Latonen, Aftab, Muzaci, Heinonen(60. W.Peltola)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT