Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Joutsenilla tehokas prässiharjoitus Peimarin Unitedin kanssa

Kotona pelattavat treenimatsit saatiin vauhdilla käyntiin, kun Peimari United saapui vierailulle Sauvosta. Täydellinen tuuleton talvisää loistavan tekonurmikentän kanssa tarjosivat hienot olosuhteet ottelulle. Joutsenet tekivät kentällä lähes mitä halusivat ja loppunumerot ottelulle olivat 4-0(4-0).

Salolaisilla oli hieman haasteita raapia kokoonpano otteluun kasaan, sillä poissaolijoita oli niin vammojen kuin myös vanhoen tanssien sekä penkkareiden takia sivussa iso liuta. Kuitenkin A-junnuista apua saamalla kasaan saatiin hyvä 14 pelaajan rosteri.

SalPan teemana oli ottelussa kokokentän prässi ja Peimari olikin heti aloituspotkusta saakka vaikeuksissa sen kanssa. Ensimmäistä jaksoa kuvastaa hyvin se, että Peimari ei päässyt kertaakaan yli puolen kentän syöttelemällä tai kuljettamalla eikä SalPan maalivahti Santeri Aaltonen joutunut torjumaan kertaakaan.

Joutsenet hakivat ahnaasti maaleja, mutta Peimari puolusti uhrautuvasti koko joukkueen voimin blokaten isot määrät laukauksia. SalPan viimeistely oli myös hieman huolimatonta ja pallot viuhuivat ohi maalin.

Vihdoin parinkymmenen minuutin kohdalla pallo saatiin ensimmäisen kerran maaliin, kun Niko Leskelä jatkoi Emil Enqvistin antaman kulman sisään. Heti perään muutaman kymmenen sekunnin päästä Albijon Muzaci harhautteli itsensä boksin sisälle ja Peimarin puolustaja oli pakotettu kaatamaan "Albin". Muzaci asettui itse pallon taakse sijoittaen sen varmasti ohi Peimarin maalivahdin.

SalPan tehohetki jatkui vielä kymmenisen minuuttia, jonka aikana paikkoja oli yli viiteen maaliin. Ensin Topias Tiainen laukoi komeasti ylärimaan. Hetken päästä sihti oli kuitenkin paremmin kohdallaan ja Tiainen laukoi pallon yläkulmaan Husa Aftabin hienon esityön jälkeen. Paria minuuttia myöhemmin pallo helähti vielä neljännen kerran Peimarin verkkoon, kun Emil Enqvist syötti Aftabin läpiajoon ensimmäisellä kosketuksella suoraan puolenvaihdosta. Aftab karkasi läpiajoon viimeistellen varmasti alakulmaan.

Joutsenilla oli ensimmäisellä jaksolla vielä tusinan verran paikkoja, mutta kudit eivät maalille asti oikein päässeet puolustajien blokkien läpi.

Toinen jakso jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. SalPan prässi oli edelleen todella tehokasta, joskin selkeän tasoeron vuoksi ihan sitä viimeistä puristusta ei tuntunut enää löytyvän pelaajilta. Joutsenten syöttöpeli oli edelleen laadukasta ja pallo liikkui nopeasti pelaajalta toiselle.

Toisen jakson voi tiivistää lyhyesti, että kun ei mene sisään, niin ei mene. Yhtään liiottelematta Joutsenilla oli maalipaikkoja toisella puoliskolla 15-20 kappaletta, mutta niin vaan palloa ei sisään enää saatu edes rangaistuspotkusta. Isona osasyyllisenä oli toki myös toiselle jaksolle Peimarin maalille tullut kaveri, joka taisteli tosissaan ottaen lukuisan määrän läpiajoja kiinni.

Erityisen positiivista oli myös se, että A-junioreita ns. hätäavuksi tullut Onni-Hermanni Salmenjaakko tuli todella vahvasti ja ennakkoluulottomasti sisään. Hänellä oli pari loistavaa paikkaa tehdä maalikin, mutta tällä kertaa ruuti oli vielä hieman kosteaa ja kudit painuivat ohi maalin.


Kokoonpano:
Aaltonen, Enqvist, Tenho, Pasanen, Leino, Leskelä, Tiainen, Gabrielsson, Muzaci, Aftab(46. Mäkinen), Heinonen(65. Salmenjaakko)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT