Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Santeri Aaltonen palaa

Joutsenten ensimmäiset sopimuspelaajat kaudelle 2018 ovat Santeri Aaltonen, Iku Leino, Elmo Heinonen, Emil Enqvist ja Jami Siirtola. Lisäksi edustusjoukkueen valmennusjohto täydentyy apu- ja maalivahtivalmentaja Mikko Känkäsellä, joka tulee aikaisemmin nimetyn päävalmentaja Tommi Pikkaraisen aisapariksi.

SalPa-kasvatti Santeri Aaltonen palaa kolmen kauden jälkeen takaisin kasvattajaseuraansa. Muualla vietettyjen kausien aikana Aaltonen valittiin kerran Kakkosen B-lohkon parhaaksi maalivahdiksi ja sen jälkeisen kauden hän pelasi Ykköstä Tammisaaressa. Nyt hän palaa kasvattajaseuraansa uudella innolla.

Odotan innolla yhteistyötä jälleen ”Känksyn” kanssa. Lisäksi on mukava parin vuoden jälkeen pelata joukkueessa, joka tavoittelee sarjansa kärkisijoja. Mukavampi aina pelata voittavassa joukkueessa. Kivana bonuksena myös päästä omalta osaltani korkkaamaan uusittu urheilupuiston ylänurmi” Aaltonen kommentoi siirtoaan SalPaan.

Mikko Känkänen palaa myös muutaman vuoden jälkeen SalPan vahvuuteen Tommi Pikkaraisen avuksi. Kaksikko on tuttu toisilleen vuosien takaa, kun Känkänen oli pelaajana joukkueessa Pikkaraisen viimeksi valmennettua SalPaa vuosina 2005-2006. Aikasemmin ”Känksy” valmensi pitkään myös SalPan juniorimaalivahteja, joten häneltä ja maalivahti Aaltoselta löytyy pitkä yhteinen historia.

 

Joukkueen runko alkaa muodostua

Kasassa on nyt siis viisi sopimuspelaaja, mutta pikapuoliin luvassa on lisää sopimusten julkistuksia. Joukkueen kasaaminen onkin siis todella hyvässä vauhdissa vuoden aikaan nähden.

Joukkue tulee pysymään hyvin kasassa viime kaudesta, joskin aina pieniä muutoksia kokoonpanoon tulee. Tällä hetkellä neuvottelut ovat käynnissä useampien viime kauden pelaajien kanssa ja osan kanssa jatkosta on suullisesti jo sovittukin. Muutamia pelaajia tulee myös käymään ylempien sarjatasojen joukkueiden testeissä, mutta mikäli he eivät sopimuksia ylemmäs saa, niin he palaavat SalPaan. Lopullisesti joukkue tullee olemaan kasassa helmikuun aikana”, kommentoi joukkueenjohtaja Ville Inkinen.

Ikänestori Iku Leino jatkaa edelleen joukkueen takalinjoilla. Leinon kokemus toimii merkittävänä apuna nuoren joukkueen sisällä, unohtamatta joukkueen sakkovastaavan tärkeää tehtävää. Toki kentälläkin monikäyttöinen pelaaja on edelleen erittäin tärkeässä roolissa joukkueessa.

Hyökkääjä Elmo Heinonen hakee loukkaantumisten ja armeijan haittaaman viime kauden jälkeen jälleen hyvää kautta. Hakusessa on varmastikin kaksinumeroinen määrä maaleja ja sitä kautta lopullinen läpimurto miesten tasolle.

Emil Enqvist pelasi hyvän kauden vasempana puolustajana, vaikka armeijavuoden rasitukset välillä hieman vaivasivatkin. Tulevalle kaudella tavoitteena on pelin tason vakiinnuttaminen korkeaksi ja sitä kautta mahdollisesti ylemmille sarjatasoille siirtyminen.

Jami Siirtola pelasi Joutsenissa lainalla TPS:stä puolet viime kaudesta. Räväkkä ja kovaotteinen puolustaja näytti heti tasonsa Kakkosessa. Väsymätön ihmiskuula pystyy pelaamaan oikeassa laidassa useammallakin pelipaikalla ja on sitä kautta tärkeä palanen joukkueessa.

 

Edustusjoukkueen sopimuspelaajat 2018:

Santeri Aaltonen MV -93

Jami Siirtola P -96

Iku Leino P -85

Emil Enqvist P -97

Elmo Heinonen H -97

 

Valmennus:

Päävalmentaja: Tommi Pikkarainen

Apuvalmentajan+MV-valmentaja: Mikko Känkänen

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT