Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Joutsenille tärkeä tasapeli Karjaalta

Kaikki oli lähes täydellisesti ottelua edeltävänä aamuna, nurmikenttä oli kuin golf-viheriö, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, kummallakin joukkueella oli lähes täydellinen kokoonpano otteluun ja panoksena oli iso harppaus kohti lohkovoittoa. Ottelusta muodostuikin hyvin pitkälle sellainen, jota oli odoteltu eli todella tiukka, tapahtumarikas ja tunteitakin kuumentava. 

Ottelun iso kuva oli se, että SalPa pyrki pitämään palloa ja nopeilla pallon siirtelyillä murtamaan BK:n tiukan puolustuksen. BK vastaavasti puolusti tiukasti alhaalta ja yritti pitkillä syötöillä tavoittaa John Fagerströmiä kärjestä. Lisäksi BK:n erikoistilanteet ovat kauden mittaan olleet lohkon tehokkaimpia, joten kotijoukkue pyrki hyödyntämään niitä.

Ensimmäisellä jaksolla Joutsenet olivat selkeästi hallitsevampi osapuoli ja puolittaisia maalipaikkoja syntyi SalPalle useita heti alkuminuuteista lähtien. BK:n toppari Aliu Ceesay oli kuitenkin piikkinä lihassa onnistui aina tökkäämään jollain ruumiinosallaan palloa hieman, jotta vedot hieman epäonnistuivat. Toisessa päässä Mergim Bushilla oli hyvä maalipaikka myös, kun pienestä SalPa-puolustuksen nukahduksesta seurasi hänelle puolittainen läpiajo. Ottelun panos kuitenkin näkyi ja Bushin hätäinen laukaus nousi selkeästi yli maalin. 

Heti perään Jaakko Oksanen puski loistavasti syöksypuskulla pallon kulmapotkusta kohti alakulmaa, mutta BK:n maalivahti Jere Aalto teki käsittämättömän refleksitorjunnan pitäen maalinsa puhtaana. Paine kuitenkin pysyi BK:n päässä ja SalPa toimitti palloa boksiin. Muutaman kerran palloa jäi vaarallisesti alueelle pyörimään ja yhden tilanteen jälkeen BK:n maalin edustalla olikin kasa pelaajia. Kasan alle oli jäänyt BK:n maalivahti Aalto, joka loukkasi jalkaansa tilanteessa. Pitkien hoitotoimenpiteiden jälkeen Aalto kuitenkin jatkoi ottelua vielä viitisen minuuttia, mutta sen jälkeen BK:n oli pakko suorittaa ensimmäinen pelaajavaihtonsa ja maalille tuli nuori Jere Jauhiainen.

Jakson loppua kohden ottelu hieman tasoittui, eikä kumpikaan joukkue saanut luotua maalipaikkoja oikeastaan vaan pallo pyöri pääasiassa keskialueella. Lisäaikaa ensimmäisellä jaksolla tuli reilusti BK:n maalivahdin loukkaantumisen vuoksi ja kolmannella lisäaikaminuutilla nähtiinkin erikoinen tapahtumaketju. Hyvä ottelun pelannut SalPan laitapuolustaja Iku Leino oli noussut hyökkäykseen mukaan saaden loistavan syötön oikeaan laitaan boksin kulmalle. Kaikki luulivat Leinon keskittävän heti ensimmäisestä kosketuksesta, mutta hän ottikin itselleen hyvät kosketuksen eteen, johon BK:n pelaaja hieman huolimattomasti lähti liukumaan. Puolustajan liukutaklaus tuli selkeästi Leinoa jaloille, mutta sen jälkeen toki palloonkin osui. Erotuomari sekä avustava näytti molemmat kulmalippua tilanteessa ensin. SalPan protestoidessa tilannetta erotuomari lähti kuitenkin keskustelemaan avustavan kanssa ja tuomio muuttuikin rangaistuspotkuksi, joka sinällään oli ainoa oikea tuomio tilanteesta. Pallon taakse asettui tuttuun tapaan Lucas Gabrielsson, joka ei erehtynyt vaan painoi pallon voimalla alakulmaan ja SalPa 0-1 johtoon aivan ensimmäisen jakson lopulla.

Toiselle jaksolle BK vaihtoi kenttämuodostelmaa ja sitä myöden raskaalla jalalla liikenteessä olleen John Samuelin pois kentältä. Tilalle kärkeen tuli normaalisti topparin paikalla operoivat Bangaly Kouyate.

Toinen jakso etenikin huomattavasti tasaisemmissa merkeissä aluksi ja kaksi torniä kärjessä aiheuttivat SalPan puolustukselle selkeästi enemmän ongelmia ja sitä kautta pallonhallinatkin tasoittui. BK ei kuitenkaan saanut maalipaikkoja rakennettua, mutta 58. minuutilla SalPan Eetu Leppäselle sattui todellinen musta hetki kulmapotkun jälkitilanteessa omalla rangaistusalueella, kun hän refleksinomaisesti pelasi kädellään palloa. Erotuomarille ei jäänyt mitään muuta vaihtoehtoa, kun viedä pallo pilkulle. John Fagerström asettui pallon taakse ja viimeisteli varmasti alakulmaan tasoitusmaalin.

BK sai selvästi lisää virtaa kavennuksesta ja haki ahnaasti johtomaalia seuraavan vartin aikana. Pari hyvää tilannetta joukkueelle siunautuikin. Ensin Mergim Bushin lähettämä keskitys oikeasta laidasta pomppi SalPan puolustuksen läpi. John Fagerström oli tapansa mukaan päivystämässä takatolpalla, mutta hän ei osunut kunnolla palloon vaan laukaus painui selkeästi ohi maalin. Toinen tilanne syntyi heti perään, kun SalPan maalivahti Anton Lepola arvioi korkean pallon hieman väärin eikä saanut sitä haltuunsa. BK:n toppari Alieu Ceesay pääsi kaksi kertaa laukomaan boksista, niin että vastassa oli vain SalPan puolustajat, mutta Atte Sihvonen ja Otto Schultz onnistuivat blokkaamaan laukaukset.

Toisessa päässä nähtiin heti perään hyvin vastaavanlainen tilanne, kun pitkän hyökkäyksen päätteeksi pallo pomppi Albijon Muzacin laukauksen jälkeen Eetu Leppäselle, jolla oli edessään vain kolme puolustajaa. BK:n pelaajat onnistuivat myös uhrautuvasti blokkaamaan Leppäsen laukauksen.

BK:lla alkoi loppua kohden selkeästi vauhti hiipumaan ja kun Otto Hirvonen loukkaantui vielä noin vartti ennen loppua vaihtojen ollessa jo käytetty, niin näyttikin että SalPan toinen maali on vain ajan kysymys. SalPa hallitsikin palloa mielin määrin ja rakensi hyökkäyksiä BK:n päätyyn. Kotijoukkueen puolustus kuitenkin oli edelleen kuitenkin tiivis ja Jere Jauhiainen hoiti loput maalilla. 

BK:n pitkät pallot olivat edelleen todella vaarallisia, vaikka montaa miestä ei jaksanutkaan enää hyökkäyksiin nousta. Viitisen minuuttia ennen loppua nähtiinkin sitten todellinen miljoonan taalan paikka. Jälleen BK:n keskitys oikealta laidalta loistavasti puolustuslinjan ja maalivahdin väliin. Fagerström oli taka-alueella täysin vapaana ja näyttikin että hän sijoittaa pallon varmasti tyhjään verkkoon. Hyökkääjä kuitenkin varmisteli ehkä liikaa tilanteessa ja sijoitti hiljaisen pallon kohti tyhjää verkkoa. SalPan onneksi Iku Leino oli tilanteessa hereillä ehtien pysäyttäään pallon ennen kuin se ylitti maaliviivan. 

Näin ollen ottelu päättyi siis 1-1 tasalukemiin ja SalPalla säilyi kaikki avaimet omissa käsissään. 

Ensi lauantaina nähdäänkin Salon uudella ylänurmella ISO kamppailu, kun SalPalla on mahdollisuus varmistaa nousukarsintapaikka Ykköseen. Ottelu TPV:tä vastaan siis 30.9. klo 14:00. 

Kokoonpano:
Lepola, Leino(v), Sihvonen(83. Okodugha), Schultz, Mäkinen, Koljonen, Peltola, Gabrielsson(m), Muzaci, Leppänen(62. Tiainen), Oksanen(72. Heinonen)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT