Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Joutsenille katkera tappio kotona


Molemmat joukkueet pelaavat kauden viimeiset ottelut isoilla panoksilla. SalPalla panoksena on lohkovoitto ja FC Espoolla taas sarjapaikan säilyttäminen. Vierailijat kestivät paineet paremmin ottelussa ja veivät voiton lukemin 2-3(0-2). SalPan maaleista vastasivat jo kauden kymmenennen maalinsa viimeistellyt Lucas Gabrielsson sekä Joni Mäkinen.

Ottelun alku oli ehkä parasta SalPaa tällä kaudella ja pallo liikkui todella hienosti mieheltä toiselle. FC Espoon taktiikka oli alusta asti selvä eli 8 miestä pallon alla koko ajan ja sitä kautta pyrkivät pitämään oman pään nollilla. FC Espoo siirtyi johtoon varkain 20. minuutilla, kun pitkä syöttö Janne Paukkoselle jäi pyörimään SalPan boksin rajoille täysin tyhjään tilaan. SalPan puolustus reagoi tilanteeseen todella hitaasti ja Jaakko Lepola pääsi läpiajoon viimeistellen varmasti alakulmaan ohi Anton Lepolan.

Onnekkaan johtomaalin jälkeen FC Espoo sai selkeästi lisää uskoa tekemiseen ja SalPa jotenkin lamaantui. Espoo ottikin ottelua enemmän hallintaansa, joskaan vaarallisia paikkoja ei kummassakaan päässä syntynyt. SalPa sai rakennettua hyviä hyökkäyksiä, mutta keskitysten laatu jätti toivomisen varaa ja Heikki Louhivaara oli myös mies paikallaa FC Espoon maalilla.

Jakson loppupuolella FC Espoo siirtyi johtoon, jälleen aika vaarattoman näköisestä tilanteesta. Vierailijat pyörittivät palloa sivurajan lähellä kentän vasemmassa reunassa. Laituri leikkasi laidasta keskelle keskittäen löysähkön pallon takatolpalle. Tilanteessa oli kaksi SalPan puolustajaa, mutta kumpikaan ei palloon mennyt vaan FC Espoon Teemu Koski onnistui puskemaan todella pienestä kulmasta pallon hienosti takakulmaan ja 0-2 taululle. Aivan jakson lopussa SalPalla oli vielä mainio tilaisuus kaventaa, mutta Niko Leskelän tulinen laukaus osui vain tolppaan.

Puoliajalla SalPa suoritti kaksi vaihtoa, kun Eetu Leppänen ja Sunday okodugha tulivat pois. Heidän tilalleen kentälle tulivat Elmo Heinonen sekä Joni Mäkinen. Vaihdot piristivätkin kotijoukkueen peliä, mutta FC Espoon bussi pysyi tiiviinä oman boksinsa edessä. Lisäksi Espoo iski vaarallisesti vastaan Janne Paukkosen ja Valdrin Raschican toimesta. FC Espoo saikin luotua vaarallisempia tilanteita vastahyökkäyksistä, kun SalPa oli pakotettu hyökkäämään rohkeammin.

58. minuutin kohdalla FC Espoo siirtyikin jo 0-3 johtoon erikoisen tapahtumaketjun jälkeen. Jaakko Lepola pisti pitkän pallon puolustuslinjan selustaan. Selkeästi paitsioasemassa ollut Janne Paukkonen ryntäsi kohden palloa juosten aivan pallon viereen, muttei kuitenkaan palloon koskenut. Aikaisemmin vastaavista tilanteista matsissa paitsiolipun nostanut avustava erotuomari ei tällä kertaa kuitenkaan lippua nostanut vaan palloon tuli taustalta Valdrin Rashica, joka tosin katsomoon näytti myöskin olleen paitsioasemassa syötön lähtiessä. SalPan puolustus ehti vielä tilanteeseen estämään Raschicaa, mutta hän sai kuitenkin aikaiseksi terävän kudin, joka painui etukulmasta sisään. SalPa protestoi voimakkaasti tilannetta ja erotuomaristokin palaveerasi hetken tilannetta, mutta maali kuitenkin hyväksyttiin.

Joutsenet eivät lannistuneet vaan painoivat edelleen peliä kohden FC Espoon maalia, eikä mennyt kauaakaan, kun Topias Tiaisen ennakkoluuloton 1v1 haasto rangaistusalueella pakotti puolustajan kaatamaan hänet. Lucas Gabrielsson asettui pallon taakse laukoen sen varmasti alakulmaan. Kavennusmaali toi selkeästi lisää uskoa kotijoukkueelle ja peli alkoi rullaamaan paremmin ja paremmin. FC Espoo puolusti edelleen hyvin pakottaen SalPan etenemään laitojen kautta. Keskitykset alkoivat kuitenkin löytää paremmin ja paremmin omia miehiä boksista. Ei mennyt kauaa, kun SalPa nousi jo maalin päähän, kun Joni Mäkinen laukoi sekavan tilanteen jälkeen pallon alakulmaan boksin rajoilta.

SalPa haki raivokkaasti tasoitusmaalia loppuun asti ja Elmo Heinosella olikin loistava tilaisuus tasoittaa ottelu lisäajalla, mutta Heikki Louhivaara sai nippa nappa venytettyä sormensa pallon eteen. Näin FC Espoo vei pisteet mukanaan nostaen entisestään panoksia SalPan seuraavaan otteluun BK-46 vastaan.

Kokoonpano:
Lepola, Siirtola(v)(70. Muzaci), Leino, Tenho, Enqvist, Peltola, Okodugha(46. Mäkinen(m)), Tiainen(v), Leskelä, Gabrielsson, Leppänen(46. Heinonen)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT