Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Joutsenten lento sen kun jatkuu

Oulunkylän Mustapekka-areena ja sen uunituore tekonurmipinta tarjosivat mahtavat olosuhteet ennakkoon kovalle kamppailulle Käpylän Pallon ja Salon Palloilijoiden välillä. Itse ottelusta muodostui kuitenkin vierasjoukkueen todellinen näytös, joka ei jättänyt jossiteltavaa kellekään. Loppunumerot kirjattiin 1-3(0-2), kun SalPalta kaksi kertaa maalasi Sunday Okodugha ja kertaalleen Topias Tiainen. 

Salolaiset pääsivät lähtemään otteluun tuoreilla jaloilla, kun taas KäPa oli pelannut sunnuntaina Porissa kovan kamppailun MuSaa vastaan. Salolaisilta olivat sivussa Elmo Heinonen, Ville Rannikko, Iku Leino ja Eetu Leppänen, mutta edelleen laajasta pelaajistosta löytyi vahva rosteri kentälle. Lisäksi hyökkäyspään poissaoloista johtuen TPS:stä mukaan matkaan oli otettu Joni Mäkinen tuomaan tarvittaessa vauhtia kentälle. 

Ottelun ensimmäinen jakso olikin sitten totaalinen ylijuoksu Joutsenilta. Alusta asti kova prässi ylhäältä teki KäPan pelinrakentelun todella vaikeaksi ja pitkät pallon SalPan puolustus sekä keskikenttä voittivat lähes kaikki. Vastaavasti salolaisilla pallo liikkui todella hyvin mieheltä toiselle saaden KäPan prässin purkamisen näyttämään jopa lapsellisen helpolta. Ensimmäinen maali syntyi jo yhdeksännellä minuutilla kun Sunday Okodugha viimeisteli hienolla laukauksella Lucas Gabrielssonin ja Albijon Muzacin tehdessä hienon esityön maaliin.

KäPan harvat tilanteet syntyivät lähes kaikki Toni Sjöstedtin kautta, joka pyrki aina haastamaan puolustajan saadessaan pallon. SalPan puolustus kuitenkin tiesi hyvin tämän ja saivat aina tuplaamalla riistettyä pallon. Yhden kohtuullisen laukauksen KäPa sai ensimmäisellä jaksolla aikaiseksi, mutta Henri Koskisen kuti painui ohi maalin.

Vastaavasti toisessa päässä SalPalla oli paikkoja lyödä tauluun useampikin maali, mutta valitettavan suuri osa laukauksista ei osunut rimojen väliin. Toki SalPa toisen maalin vielä onnistui tekemään 34. minuutilla, kun palloa jäi keskityksen jälkeen pyörimään KäPan boksiin ja Topias Tiainen oli kärkkäimpänä paikalla laukoen pallon varmasti maaliin. 

Toiselle jaksolle KäPa vaihtoi kärkeen Jyri Kiurun ja Murat Israpov siirtyi laidasta kymppipaikalle. Israpov toikin selkeästi lisää rauhallisuutta kotijoukkueen pallolliseen peliin ja ottelu hieman tasoittui. Tosin ei KäPa edelleenkään saanut luotua juurikaan tilanteita Anton Lepolan vartioimalle SalPa-maalille. Sivuvapaapotkuja KäPa kuitenkin alkoi saamaan ja Mustafa Mohamed toimittikin vaarallisen oloisia kovia kierteisiä palloja boksiin. SalPan puolustus jatkoi kuitenkin vahvoja otteitaan selvittäen keskitykset väljemmille vesille.

Joutsenet hyökkäsivät edelleen vaarallisesti ja KäPan hakiessa kavennusmaalia aukesi SalPalle useita hyviä vastahyökkäyksen paikkoja. Kesti kuitenkin 71. minuutille saakka, että Joutsenet onnistuivat maalaamaan kolmannen kerran. Todella pitkä hyökkäys, jossa pallo liikkui 5-6 Joutsenen välillä nopeasti yhdellä kosketuksella KäPan rangaistualueen rajoilla. Lopulta Topias Tiainen syötti loistavan pallon laitapakin selustaan, josta Jami Siirtola keskitti todella kovan matalan pallon maalivahdin ja puolustuslinjan väliin. Sunday Okodugha oli aavistanut Siirtolan aikeet parhaiten ja oli täysin yksin viidessä metrissä sijoittaen pallon varmasti tyhjään maaliin taka-alueelta.

SalPalle hiipi ehkä pienimuotoinen hyvän olon tunne selkeän johtoaseman myötä ja KäPa sai otteen pelistä hetkeksi. Muutaman minuutin päästä kotijoukkue saikin kavennuksen tehtyä, kun Jyri Kiuru pääsi puolittain karkuun oikealta laidalta boksissa. Anton Lepola torjui hienosti ensimmäisen laukauksen, mutta paluupallo ajatui uudelleen Kiurulle, joka pyrki laukomaan pienestä kulmasta pallon maaliin. Maaliviivalla SalPaan Santeri Peltola pyrki purkamaan palloa pois vaaralliselta alueelta, mutta KäPan Toni Sjöstedt ryntäsi samaan aikaan pallon ja pallo ilmeisesti kimposi Sjöstedtin kautta lopulta maaliin. 

SalPa heräsi uudestaan kavennusmaalista ja sen jälkeen mentiinkin jatkuvasti kohti KäPan maalia. Paras ja ehkä kyseenalaisin tilanne nähtiin 80. minuutilla, kun SalPa iski nopeasti vastaan pallonriiston jälkeen. Vaihdosta kentälle tullut tuulennopea Joni Mäkinen pisti tikkarin ohi yksin alhaalla olleen KäPan toppari Ari Salosen ohi ja Salosella ei ollut mitään muita keinoja, kuin kaataa Mäkinen sääntöjen vastaisilla otteilla. SalPa-leiristä vaadittiin ulosajoa, mutta erotuomari Juho Nieminen nosti kuitenkin vain keltaisen kortin Saloselle. 

Ottelun loppu mentiin samoissa merkeissä eli KäPa nosti miehiä ylös, mutta ei saanut vaarallisia paikkoja luotua, kun taas SalPa iski terävästi vastaan ja vain epäonniset viimeiset ratkaisut estivät lisämaalien synnyn. Lopulta erotuomari vihelsi ottelun päättyneeksi ja SalPa juhli jo viidennen kerran putkeen vierasvoittoa.

Kokoonpano:
Lepola, Siirtola(v), Sihvonen(v), Tenho, Enqvist, Peltola, Koljonen, Gabrielsson, Tiainen(74. Mäkinen), Okodugha(80. Leskelä), Muzaci(86. Oksanen)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT