Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Joutsenet jatkoivat lentoaan FC Jazzin kustannuksella

Aurinko helli Salon urheilupuistoa, kun Kakkosen kuntopuntarin kärkijoukkueet iskivät yhteen tekonurmella. Kotijoukkue SalPa oli otti revanssin kevään tappiosta ja kasvatti pistepottiaan kolmella. Ottelun jälkeen tulostaululla komeilivat 2-0 lukemat, kun Ilari Koljonen ja Joonas Madetoja onnistuivat maalinteossa kotijoukkueelta.

Ennen ottelun alkua päävalmentaja Jarkko Tallqvist joutui rukkaamaan kokoonpanoaan, kun Iku Leino ja Lucas Gabrielsson molemmat sairastuivat pelipäivänä joutuen jäämään pois ottelusta. Leveästä ringistä löytyi kuitenkin korvaajat ja jalkeilla oli jälleen äärimmäisen kilpailukykyinen miehistö.

Ottelun koko ensimmäinen jakso oli todella tunnustelevaa peliä ja jopa varovaista tietyllä tapaa. SalPa kuitenkin hallitsi ottelua ja sai luotua muutamia puolittaisia paikkoja. Rasmus östling oli Jazzin maalilla kuitenkin vakuuttava ja napsi kaikki keskitykset sekä laukaukset varmasti näppeihinsä. Tunteetkin välillä hieman kuumenivat, kun tilanteiden jälkeen koputeltiin ja verbaalisesti haastettiin vastustajaa.

Jakson edetessä SalPa sai luotua enemmän ja enemmän painetta Jazzin päätyyn. Muutaman kerran kotijoukkue jo vaati rangaistuspotkua, kun boksissa hieman jalat kolisivat yhteen. 41. minuutin kohdalla Joutsenten johtomaali syntyi vihdoin Ilari Koljosen toimesta. Tilannetta edelsi Jaakko Oksasen ja Elmo Heinosen hieno pienpeli Jazzin rangaistusalueella, jossa kaksikko yritti hakea laukaisupaikkaa pitkälti yli kymmenen sekuntia. Lopulta kun laukaisupaikkaa ei löytynyt niin Elmo Heinonen syötti hienon pallon takaviistoon pilkun kohdille, josta Ilari Koljonen sijoitti pallon varmasti Jazzin maaliin.

Toiselle jaksolle Jazz tuli sisuuntuneena ja ottelu tasoittuikin. Pallonhallinta oli ajoittain jopa selkeästikin Jazzilla, mutta edelleenkin porilaisten hyökkääminen oli todella vaisua. Anton Lepola sai olla maalillaan todella rauhassa.

64. minuutin kohdalla tunteet kuumenivatkin sitten todenteolla Jami Siirtolan kovan taklauksen jälkeen. Siirtolalle ansaitusti varoitus vaihtopenkkien edustalla tapahtuneesta taklauksesta, mutta porilaiset piirittivät erotuomarin vaatien punaista korttia. Samalla tilanteessa syntyi erinäisiä suukopuja pelaajien välillä, joista seurauksena SalPan Sunday Okodugha sekä Jazzin Joel Lehtonen saivat katsella keltaista korttia.

Jakson edetessä Jazz alkoi nostaa enemmän ja enemmän miehiä hyökkäykseen, mikä teki pelistä aikamoista päästä päähän menemistä. SalPalla oli keskikenttä hallussaan ja pallon saadessaan Jazz pyrki pelaamaan pallon suoraan ylhäällä päivystäville hyökkääjille. Pari kertaa Jazzin onnistuikin saada hyviä palloa pelattua linjan taakse vauhdissa oleville pelaajille, mutta SalPan puolustus oli hyvällä jalalla liikenteessä onnistuen pelastamaan tilanteet. Toisessa päässä erityisesti Sunday Okodughalla oli lukuisia tilanteita lyödä ottelulle viimeinen naula arkkuun, mutta viimeistely oli heikkoa. Pari kunnollista laukausta maalia kohti toki viuhui, mutta östling oli vireessä Jazzin maalilla.

Ottelun lisäajalla SalPa ratkaisu ottelun lopullisesti, kun alle minuutin kentällä ollut Joonas Madetoja pääsi läpiajoon Topias Tiaisen loistavast yhden kosketuksen syötöstä. Madetoja laukoi pallon varmasti voimalla etukulmaan ohi vastaantulleen östlingin ja peli oli sitä myöden selvä.

Kokoonpano:
Lepola, Siirtola(v), Tenho, Sihvonen, Enqvist, Peltola(v), Okodugha(v), Koljonen(m), Leppänen(v)(75. Leskelä), Oksanen(90. Madetoja(m)), Heinonen(67. Tiainen)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT