Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Joutsenet matkalla Malagaan?

Eiköhän sen näin elokuun viimeisellä viikolla voi sanoa jo ääneen: SalPa pelaa vähintäänkin vuosikymmenen kauttaan. Kun SalPan pahimmat kilpakumppanit, Musan Salama ja FC Viikingit, karahtivat viikonloppuna molemmat tappioihin, venähti salolaisten sarjajohto jo neljään pisteeseen.

Toki sarjaa on vielä jäljellä viisi kierrosta ja paikka nousukarsinnoissa kaikkea muuta kuin kirkossa kuulutettu, mutta kautta voi kokonaisuudessaan pitää menestyksenä jo nyt – liian useinhan on viimeisen kymmenen vuoden ajan saanut heittää nousuhaaveille hyvästit jo pian juhannuksen jälkeen.

SalPan johtoportaassa ilmeet ovatkin iloisen pöllämystyneitä.

"Meillä on jo nyt vähintään se määrä pisteitä, mihin ainakin henkilökohtaisesti olisin ollut ennen kauden alkua tyytyväinen. Kaikki on mielestäni pelkkää plussaa tästä eteenpäin. Mennään nyt loppuun saakka vain peli kerrallaan", joukkueenjohtaja Ville Inkinen toppuuttelee hymyillen.

Inkinen ei koe SalPassa tehdyn tällä kaudella mitään perustavan laatuisesti toisin aiempiin kausiin verrattuna.

"Eipä oikeastaan. Ehkä sellainen linjanveto talvella tehtiin, ettemme enää ehdoin tahdoin pitäneet mukana edellisten kauden pelaajia tai omia salolaisia kasvatteja, jos heillä ei ollut intoa sekä halua sitoutua treenaamaan vaaditulla tavalla. Aiemmin tästä on ehkä hieman lipsuttu, mutta nyt oli raaka peli. Toki kaikille mahdollisuutta tarjottiin, mutta kaikki eivät siihen halunneet tarttua ja he ovatkin etsineet pelipaikan muualta."

"Tänä vuonna valmentaja- ja pelaajavalinnat ovat vain osuneet aivan nappiin! Jarkko Tallqvist toi mukanaan uudenlaista ammattimaisuutta toimintaan ja tietysti omilla kontakteillaan myös muutamia pelaajia. Meillä oli vanhastaan hyvä runko, jonka päälle rakentaa, ja sitten saimme vielä aivan kauden alla pari avainpelaajaa, erityisesti Santeri Peltolan ja Lucas Gabrielssonin, jotka toivat meille myös huipputason terävää kärkeä", Inkinen miettii.

Jarkko Tallqvist näkee asian varsin samoin.

"Tärkeät palaset loksahtivat kauden alla kohdilleen. Joukkueessa on myös muutamia selkeitä ylisuorittajia. Yleensäkin joukkueesta on paistanut läpi hieno urheilullisuus; asiat on tehty huolellisesti ja fiksusti, tarvittaessa yksilöllisestikin."

"Saimme oikean tyyppiset pelaajaprofiilit oikeille paikoilleen. Luulen, että monelle jätkälle on nyt selkeämpää se, miten jalkapalloa pelataan. Ja me myös pyrimme nimen omaan pelaamaan – emme vain räiskimään pitkää palloa. Se on ainoa tapa, jolla voimme tässä sarjassa menestyä", Tallqvist linjaa.

Pelaajistosta – ja mikseipä miltei koko SalPa-organisaatiosta – paras perspektiivi menneeseen on kahdeksatta kauttaan joukkueessa pelaavalla Iku Leinolla.

"En lähtisi vertailemaan kausia keskenään, mutta nyt meillä on nälkäinen, nuori porukka, josta on saatu kasattua hyvin roolitettu joukkue. Jokaisissa treeneissä on ollut todella hyvä meininki ja kun peleissäkin on mukavaa, niin hyviä asioita tapahtuu. Meitä on vaikea voittaa, kun saamme pelimme rullaamaan. Nyt on hyvä boogie päällä", Leino hehkuu.

Vaikka SalPan johto pitääkin suut tiukasti supussa nousukarsinnoista puhuttaessa, ovat pelaajat ehtineet asettaa itselleen jo oivan porkkanan loppukaudeksi:

"On tässä jo vähän heitetty painetta ”Topen” (joukkueenjohtaja Jukka Toivonen) perälautaan, että karsintojen jälkeen lähdetään sitten Malagaan", Leino velmuile.


Huomenna vastassa FC Jazz

SalPa pelaa kauden kolmanneksi viimeisen kotiottelunsa perjantaina, kun Urheilupuistoon saapuu FC Jazz. Juuri porilaiset ovat aiheuttaneet SalPalle yhden sen tämän kauden kolmesta tappiosta, kun juhannuksen alla joukkue nousi yllättäen kotikentällään tappioasemasta loppuhetkillä voittoon saakka.

Helppoa iltapuhdetta ei ole luvassa perjantainakaan, sillä murheellisen alkukauden jälkeen FC Jazz on noussut hurjaan liitoon ollen tällä hetkellä kuntopuntarin kärjessä; kuudesta viime pelistä joukkue on saalistanut viisi voittoa.

SalPa-FC Jazz alkaa Urheilupuistossa tutusti klo 18.30.

 

Teksti: Paul Lipiäinen

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT