Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
SalPa taiteili pisteet Tammelasta

SalPa osoitti torstaina Tampereella, ettei se ole Kakkosen B-lohkon piikkipaikalla suinkaan sattumalta. Edelliskierroksella SalPan kovimman kilpakumppanin Musan Salaman Porissa kukistanut Tampere United antoi vahvan vastuksen kotikentällään Tammelassa, mutta niin vain salolaiset taiteilivat ottelusta pisteet mukaansa lukemin 0-2 (0-1).

Erityisesti ottelun ensimmäisen puolituntisen ajan Joutsenet olivat suorastaan viennissä.

- Hyvin kaksijakoinen peli. Ei olla kertaakaan oltu näiden 16 ensimmäisen pelin aikana niin alakynnessä kuin mitä nyt oltiin avausjaksolla. Pääsyy siihen oli se, että TamU pelasi hyvin ja me ei saatu käännettyä prässiä tarpeeksi nopeasti kohti laitoja. TamU pääsi pelaamaan keskustaan ja keskustassa ympäri.

- Tarvittiinkin selkeästi herätys tauolla meidän peliin. Pelaajia ei  tarvinnut vaihtaa, mutta vaihdettiin hieman ryhmitystä puoliajalla ja saatiinkin vastustajan avauspeli huomattavasti kauemmas ja keskikenttäpelaajien ympäri menot kiinni, joissa ne olivat vaarallisia ensimmäisellä puoliajalla. Mentiin tiettyihin pelaajiin kiinni ja siirsimme kakkospalloalueelle yhden pelaajan lisää. Sitä kautta pääsimme irtopalloihin ja saimme pelin haltuumme, analysoi valmentaja Jarkko Tallqvist ottelun kulkua.

SalPa siis kesti avausjakson helteen, ja sai jakson lopussa helpottavan ja - myönnettäköön - pelitapahtumiin nähden hivenen ansaitsemattoman johtomaalin, kun Eetu Leppäsen kaaripusku yllätti maaliltaan ulos tulleen TamU-vahti Jani Rantalan. Keskityksen maaliin tarjoili Emil Enqvist.

Enqvist oli vahvassa roolissa myös 53. minuutilla syntyneessä toisessa maalissa; Enqvist nousi röyhkestä vasemmalta laidalta ja tarjoili pallon maalin eteen sännäännelle Topias Tiaselle, joka tökkäsi pallon maaliin.

Tämän jälkeen ei maalitilanteilla liiemmin herkuteltu. TamU piti ja pyöritti palloa SalPan alueella, josta Ville Rannikon loukkaantumisen myötä toppariksi siirtyneen Iku Leinon johdolla SalPa-puolustus siivosi pallot kuitenkin varsin helposti väljemmille vesille. SalPalla oli jakson aikana pari loistavaa maalipaikkaa, mutta Eetu Leppänen ja Topias Tiainen epäonnistuivat viimeistely-yrityksissään. Lähimmäs maalia TamU pääsi vasta lisäajalla, kun kierteinen vapari kolahti ylärimaan.

- Joskus se vaan menee näin. Pirun tyytyväinen pitää olla jätkien puolesta, heidän menttaliteetistaan ja valmiudesta vaihtaa pelirytmiä. Tämä oli täysin jätkistä itsestään kiinni. Pelaajatkin tiesivät, että avausjaksolla oltiin turhan pehmeitä. Nyt tämä rytminvaihdos onnistui onnistui, ja kyllä me minun nähdäkseni tämä voitto ansaittiin, Tallqvist tuumi.

Hyvin samoilla linjoilla oli toista kertaa topparina tällä kertaa luutinut Iku Leinokin.

- Kaksijakoinen peli oli. Eka puoliaikahan oltiin aika purjeessa kuten kaikki varmaan näki. Se oli kyllä tiedossakin, että TamU tulee kovaa alkuun ja pitää vaan puolustaa tarkasti. Eihän se nättiä ollut, mutta toimi sinänsä. Avausjakson peli oli nihkeää, joten tehtiin tauolla pieniä muutoksia ja alkoi homma toimimaan. Ei ehkä sitä ekaa maalia ansaittu, mutta tää on välillä tällaista. Toisella puoliajalla oli jo mukava olla kentällä ja saatiin tehtyä paikoistakin maalit, Leino totesi.

Ottelun tuomari Tommi Grönmanin käsi kävi varsin ahkerasti taskulla, ja keltaista korttia katsoivat salpalaisista Ilari Koljonen, Santeri Peltola, Albijon Muzaci ja Eetu Leppänen. Mitään ylilyöntejä ei ottelussa kuitenkaan nähty kummaltakaan puolelta.

SalPan kausi ja taistelu lohkovoitosta jatkuu tulevana perjantaina, kun Urheilupuiston tekonurmelle saapuu SalPan tämän kauden kolmesta tappiosta yhden juhannuksen alla aiheuttanut FC Jazz. Ottelu alkaa tutusti klo 18.30.


Tampere United-SalPa 0-2 (0-1)

42. Eetu Leppänen 0-1, 53. Topias Tiainen 0-2.

SalPa: Anton Lepola, Emil Enqvist, Santeri Peltola (v), Eetu Leppänen (v), Lucas Gabrielsson, Atte Sihvonen, Albijon Muzaci (v), Ilari Koljonen (v) (72. Jaakko Oksanen), Iku Leino, Topias Tiainen (69. Niko Leskelä), Sunday Okodugha (85. Tenho Pyry). Penkillä: Juusuf Abdi, Heikki Leppäkoski, Joonas Juhola, Elmo Heinonen.


Teksti: Paul Lipiäinen

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT