Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
SalPa selkeästi vahvempi paikalliskamppailussa

Tihkusateesta huolimatta reilut 300 katsojaa oli saapunut paikan päälle katsomaan paikalliskamppailua. Joutsenet olivat tällä kertaa etevämpiä kentällä vieden ottelun nimiinsä lukemin 3-1(0-0). SalPan maaleista vastasivat Lucas Gabrielsson ja Eetu Leppänen. Kertaalleen pallon meni Peimarin omasta pelaajasta maaliin. Peimarin ainokaisesta vastasi uransa ensimmäisen maalin Kakkosessa viimeistellyt Eero Vornanen.

Joutsenet olivat saaneet loukkaantumishuolet selätettyä eikä sivussa ollut vammojen takia ainuttakaan pelaajaa. Armeijan takia poissa vahvuudesta toki oli jälleen useampikin, mutta valmennuksella riitti vaihtoehtoja joista rakentaa haluttu avauskokoonpano.

Ottelu alkoi todella varovasti puolin sekä toisin ja selkeästi näki että alku haluttiin ottaa varman päälle. Pikku hiljaa ote kuitenkin siirtyi SalPalle, joskin Peimari piti puolustuksen todella tiukkana eikä salolaisilla ollut mitään asiaa Peimarin boksiin. Jakson edetessä pallo alkoi kuitenkin löytämään tietään lähemmäs ja lähemmäs sauvolaisten maalia, mutta maalivahti Gerson Lima oli kuin itse varmuus napsien kaikki keskityksen varmasti näppeihinsä.

Toisessa päässä Leonido Soares aiheutti pari kertaa todella harmaita hiuksia SalPan puolustajille, mutta maalivahti Anton Lepola onnistui kuitenkin torjumaan kaksi Soaresin tilaisuutta. Lisäksi parhaan maalipaikan Soares loi Markus Blomqvistille, mutta nuori hyökkääjä ei saanut palloa riman alle parista metristä vaikka edessä oli tyhjä verkko. SalPakin sai puolen tunnin paikkeilla kaksi vaarallista tilaisuutta rakennettua, mutta Gerson Lima oli jälleen etevämpi torjuen molemmat hyvät laukaukset kulmapotkuiksi. Jakson loppupuolella Peimari sai pienimuotoisen paineen luotua SalPan maalille, mutta kulmapotkua suurempiin tilanteisiin ei tuokaan johtanut ja niin tauolle mentiin numeroissa 0-0.

Toiselle jaksolle näyttikin kopista tulevan takaisin vain yksi joukkue. SalPa otti pelin hallintaansa heti toisen jakson alussa ja alkoi liikuttamaan palloa niin kuin kauden aikana on aikaisemmin nähtikin. Peimari ei oikein pystynyt vastaamaan Joutsenten liikkeeseen ja painopiste siirtyi selkeästi mustapaitojen päähän. Joutsenet saivat luotua muutamia hyviä laukaisupaikkoja, mutta Gerson Lima onnistui edelleen torjumaan tilanteet.

56. minuutilla paine realisoitui vihdoin tulostaululle saakka, kun Topias Tiainen murtautui väkisin Peimarin boksiin vasemmalta laidalta. Peimarin puolustus rikkoi Tiaista tilanteessa ja erotuomari vihelsi pilliin rangaistuspotkun merkiksi. Lucas Gabrielsson asettui pallon taakse, mutta Gerson Lima aavisti oikein torjuen laukauksen eteensä. "Luke" oli kuitenkin hereillä tilanteessa ja pisti torjunnan paluupallon varmasti verkkoon. 1-0 kotijoukkueelle.

Tällä kertaa johtomaalin jälkeen ei SalPalle tullutkaan sitä heikkoa hetkeä, vaan tahtipuikko pysyi edelleen salolaisten käsissä. Pallo pyöri hienosti mieheltä toiselle ja Peimari oli jatkuvasti myöhässä tilanteista. Suhteellisen pikaisesti pallo olikin jo toisen kerran Peimarin verkossa. Albijon Muzaci antoi hyvän sisäänpäin kiertävän kulmapotkun, josta Atte Sihvonen pääsi takatolpalta puskemaan sydämensä kyllyydestä. Pusku kuitenkin epäonnistui hieman ja suuntautui boksin keskustaan maalin editse. Onni oli kuitenkin myötä SalPalla ja tulinen pusku kimposi Eetu Leppäsen selän kautta sisään ja tilanteeksi 2-0.

Toisen maalin jälkeen Peimarikin hieman alkoi heräilemään ja vaihdosta sisään tulleet Nico Salmiosalo sekä Eero Vornanen toivat selkeästi lisää energiaa vierailijoiden peliin. Peimari alkoikin saamaan muutamia hyökkäyksiä SalPan maalille ja sitä kautta pari kulmapotkua. Jälkimmäisestä sitten syntyikin kavennusosuma, kun Eero Vornanen runnoin voimalla pallon sisään ja vierailijoiden toiveet heräsivät.

Heti kavennusmaalin jälkeen Peimari yrittikin pitkillä palloilla tavoitella Soaresia, mutta SalPan puolustus pelasi hienosti. Ottelu oli edelleen SalPalla kontrollissa jatkuvasti ja Peimarilla alkoi selkeästi bensa loppumaan tankissa. Joutsenet hallitsivat ottelu ja onnistuivatkin ratkaisemaan ottelun hieman onnekkaalla maalilla tosin. Iku Leino keskitti arviolta kahdennenkymmenennen kerran palloa Peimarin boksiin, tällä kertaa kovana matalana versiona. Peimarin puolustaja yritti katkaista keskitystä, mutta ohjasikin märän pallon epäonnekseen oman takatolpan kautta sisään.

Ottelun lopussa ei maalipaikoilla juhlittu, mutta tunteet alkoivat hieman lämmetä. Taklaukset kovenivat ja suut alkoivat paukkumaan puolin sekä toisin. Lopulta Aki Varjonen sai suunsoitosta illan toisen korttinsa ja sitä kautta aikaisen suunnan suihkuun. SalPa piti ottelun loppuun saakka kontrollissaan ja tärkeä voitto kotiin numeroin 3-1.

Yhteenvetona SalPalta suhteellisen ehkä kokonaisuus. Vaarallinen Soares hätyytteli pariin otteeseen SalPan maalia, mutta muuten Peimarilla ei aseita ollut SalPaa vastaan. Hyökkäyspeli vastaavasti toimi, varsinkin toisella jaksolla todella hyvin ja pallo liikkui. Tällaisilla otteilla ei montaa parempaa joukkuetta Kakkosesta löydy ja sitä lähdetäänkin testaamaan ensi torstaina Tammelaan, kun Joutsenet matkaavat Tampere Unitedin vieraaksi.

Kokoonpano:
Lepola, Leino, Rannikko(69. Juhola), Sihvonen, Okodugha, Peltola, Koljonen, Gabrielsson(m), Oksanen(46. Tiainen), Leppänen(78. Heinonen), Muzaci

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT