Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot     
Topias Tiaisen huikea vapari voiton kruununa

Kauden toinen kotiottelu Salon tekonurmella tarjosi salolaisyleisölle viihdettä koko rahalla. Kotijoukkue hyökkäsi tehokkaasti tarjoten katsojille komeita maaleja. Ottelu päättyi 4-0(2-0) kotivoittoon, kun Sunday Okodugha, Topias Tiainen, Jaakko Oksanen sekä Lucas Gabrielsson kaikki onnistuivat maalinteossa. Ottelussa nähtiin lisäksi uusi debytantti edustusjoukkueessa, kun vasta 15-vuotias Onni Vesterinen avasi oikean puolustajan paikalla.

Ottelun alla valmentaja Tallqvistilla oli hieman haasteita laitapuolustajien kanssa, kun aikaisemmissa otteluissa pelanneet Iku Leino ja Emil Enqvist olivat molemmat sivussa. Onni Vesterinen oli luonnollinen korvaaja oikean puolustajan paikalle, mutta vasemman puolustajan tontti aiheuttikin haasteita. Apu löytyi lopulta keskikentältä, kun monikäyttöinen Sunday Okodugha siirtyi vasemmaksi puolustajaksi.

Molemmat joukkueet pyrkivät alusta asti pelaamaan maata pitkin lyhyillä syötöillä. Lisäksi kumpikin joukkue yritti prässätä ylhäältä saakka ajoittain siinä onnistuenkin. SalPa oli alussa hieman unessa ja EsPa oli ensimmäisen viisiminuuttisen lievästi kuskin paikalla. SalPa-toppari Atte Sihvonen pelasi kuitenkin huikean matsin ja piti alussa SalPan puolustusta pystyssä lähes yksinään.

Pikku hiljaa SalPakin sai pelinsä käyntiin ja avausmaali syntyi hieman varkain yhdeksännellä peliminuutilla. Topias Tiaisen rajaheitto oikealta laidalta lipsahti Lucas Gabrielssonin ulottumattomiin, mutta SalPan onneksi pallo kieri reilussa kahdessakymmenessä metrissä suoraan Sunday Okodughalle, joka laukoi pallon komeasti EsPa-maalin alakulmaan ja numeroiksi 1-0.

Maalin jälkeen SalPa otti matsin hallintaansa ja EsPa ei kunnolla saanut rakennettua hyökkäyksiään, kun Salpa sai tukittua kentän keskustan hyvällä liikkeellään. EsPan hyökkäysyritykset tulivat lähes poikkeuksetta vasemman laidan kautta, mutta debytantti Vesterinen ja ylempää tukea antanut Topias Tiainen selvittivät tilanteet hyvin. SalPan Jaakko Oksanen vastaavasti paini menestyksekkäästi EsPa-toppari Felipe Canetesin kanssa jatkuvasti. Tilanteista vihellettiinkin vapareita puolin ja toisin. 25. minuutilla Oksanen sai hankittua SalPalle vapaapotkun reilusta paristakymmenestä metristä hieman maalista katsottuna oikealta. Pallon taakse asettuivat Topias Tiainen sekä Lucas Gabrielsson. Suurin osa katsojista odottivat keskitystä boksiin, koska vapari oli sen verran kaukaa ja sivusta, mutta mitä vielä! Tiainen painoi hirvittävän laukauksen aivan eturistikkoa hipoen sisään jättäen EsPan maalia vartioineen Sami Laamasen täysin vaille mahdollisuuksia.

Toisen maalin jälkeen SalPalle tuli hetkellinen hyvänolontunne ja EsPa sai jälleen otetta pelistä. Joutsenet kuitenkin puolustivat hyvin ja vierailijoiden paikat olivat lähinnä keskityksiä, jotka maalivahti Anton Lepola sekä topparipari siivosivat helpohkosti selville vesille. Aivan jakson lopussa EsPalle avautui loistava mahdollisuus kavennukseen, kun Ville Rannikko joutui rikkomaan EsPa-hyökkääjää aivan rangaistusalueen rajoilla. Visar Tahiri asettui pallon taakse, mutta laukaus nousi selkeästi yli maalin.

Puoliajalla SalPa joutui tekemään vaihdon, kun hieman kolhuja saanut Albijon Muzaci tuli sivuun ja Joonas Madetoja kirmasi hänen tilalleen kentälle. Heti jakson alussa SalPa sai luotua hyvän paineen vierailijoiden maalille, mutta Niko Leskelän ylärimaa lähemmäs joukkue ei päässyt maalia. Samalla EsPa joutui vaihtamaan maalivahtia, kun Laamanen joutui jättämään kentän kolhun takia ja Ville Ulmanen tuli vartiomaan vierailijoiden maalia.

Toinen jakso eteni suhteellisen tasaisissa merkeissä, eikä kummallakaan joukkueella ollut maalipaikkoja juurikaan. Sitäkin enemmän kulmapotkuja nähtiin molemmissa päissä. Reilun 60. minuutin pelin jälkeen SalPa iski ottelulle lopullisen naulan arkkuun. Toppari Atte Sihvonen lähti omalta paikaltaan nousuun edeten vasenta laitaa pitkin. Pallo pysyi Sihvosen matkassa, ehkä hieman onnekkaastikin ja lopulta hän pääsi keskittämään pallon boksiin läheltä päätyrajaa. Pomppiva keskitys päätyi ihmeellisesti useammankin EsPa-puolustajan ohi keskelle kenttää vitosen viivalle, josta Jaakko Oksanen survoi pallon väkisin maaliin puolustajan estely-yrityksistä huolimatta.

Heti 3-0 maalin jälkeen SalPa sai vielä rangaistuspotkun, kun hyvän ottelun pelannutta Topias Tiaista rikottiin boksissa, juuri kun hän oli laukomassa. Pallon taakse asettui Lucas Gabrielsson, joka pisti pallon voimalla sisään vasempaan kulmaan, vaikka maalivahti Ulmanen hieman käsiään saikin väliin.

Loppumatsi menikin aikalailla pelailuksi, kun numerot olivat jo selvät. EsPa sai pientä painetta luotua loppuvaiheessa, kun toppari Lamin Bojang oli nostettu kärkeen pelaamaan. Bojang pääsikin aivan lopussa pari kertaa puolittain karkuun SalPan puolustukselta, mutta maalivahti Lepola oli kuin itse varmuus torjuen varmasti kaikki tilanteet.

Ottelu päättyi siis 4-0 kotivoittoon, eivätkä kenttätapahtumat jättäneet juurikaan jossiteltavaa. Vierailija yritti sen minkä pystyi, mutta SalPan parempi taitotaso riitti silti selkeään voittoon, vaikkei kotijoukkueellakaan paras päivänsä ollut. Viimeistelyt toki oli tehokasta ja lähes jokaisesta paikasta pallo pistettiin häkkiin.

Kokoonpano:
Lepola, Vesterinen, Rannikko, Sihvonen, Okodugha, Peltola, Leskelä(61. Koljonen), Gabrielsson, Muzaci(46. Madetoja), Tiainen, Oksanen(77. Leppänen)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT