Joutsenet katkeransuloiseen tasapeliin Vuosaaressa

Heteniityn todella huonokuntoinen nurmi tarjosi suuren haasteen molemmille joukkueille ottelussa. 1-1(0-0) päättyneessä ottelussa molemmat maalit syntyivätkin erikoistilanteista. Viikinkien Mohamed Hussein laukoi 1-0 maalin komeasti vapaapotkusta ja SalPan Lucas Gabrielsson tasoitti ottelun rangaistuspotkusta Viikinkien Pierre Nlaten pelattua palloa kädellään rangaistusalueella. SalPalle tarjottiin voittoa, kun Joutsenet saivat ottelun lisäajalla toisen rangaistuspotkun, kun kotijoukkueen Jan Eklund rikkoi Onni Valakaria boksissa. Tällä kertaa kokenut maalivahti Denis Pervov ei kuitenkaan aavistanut vaan reagoi Gabrielssonin laukaukseen torjuen sen.

Päävalmentaja Jarkko Tallqvist oli tyytyväinen vieraspisteeseen kaikesta huolimatta.
- Joukkueen fyysinen jaksaminen ja taistelutahto oli todella hyvällä tasolla. Tästä on hyvä lähteä kohti seuraavaa matsia.
Toden totta, jälleen penkiltä sisään tulleet pelaajat toivat selkeän virtapiikin joukkueen pelaamiseen ja muutenkin loppua kohden ottelu kääntyi enemmän ja enemmän vastustajan päätyyn, kun SalPa jaksoi pitää tempon kovana loppuun saakka.

Ottelu alkoi todella tunnustelevasti, kun molemmat joukkueet totuttelivat todella pomppuiseen Heteniityn nurmeen. Heti alusta saakka kävi selväksi, ettei pomppuisella nurmella maata pitkin pystyisi juurikaan pelaamaan. SalPa toki yritti parhaansa mukaan rakentaa peliä maata pitkin, mutta kovin haastavaa se oli pallon pomppiessa ties minne. Pelin luonne olikin siis hyvin kaksinkamppailupainotteinen ja molempien joukkueiden pelaajat vastasivat hyvin haasteeseen. Kentällä nähtiin kovaa fyysistä taistelua puolin ja toisin, mutta kuitenkin rehtiä sellaista.

SalPa oli ehkä hienokseltaan hallitsevampi joukkue ja sai luotua muutamia todella hyviä hyökkäysaihioita, mutta laukaisupaikoissa pomppiva pallo aiheutti haasteita. Kuteja ei siis kohti maalia juurikaan nähty kummassakaan päässä. Viikingit pyrki iskemään vastaan nopeasti laituri Mohamed Husseinin kautta ja sitä myötä toimittamaan palloa boksiin kohti vahvaa Osongo Emongoa. SalPan puolustus kuitenkin onnistui selvittämään kotijoukkueen hyökkäykset ilman suurempia vaikeuksia yhtä tilannetta lukuun ottamatta. Viikinkien paras paikka ensimmäisellä jaksolla avautui Emongolle, joka pääsi laukomaan pilkun kohdilta matalasta keskityksestä. SalPan onneksi veto jäi voimattomaksi ja Anton Lepollalla oli helppo työ kopata pallo.

Toiselle jaksolle peliin tuli hieman lisää vauhtia, kun Viikingitkin koitti pelata hieman enemmän maata pitkin. Jakson alku mentiinkin hieman kotijoukkueen komennossa ja punapaidat saivat kulmapotkuja sekä vapaapotkuja useamman. Sitä kautta pelin painopiste pysyi SalPan maalilla. 50. minuutilla Viikingit rikkoikin kuparisen, kun Mohamed Husseinin kierteinen vapaapotku reilusti paristakymmenestä metristä painui vastustamattomasti SalPan maalin alakulmaan. Kotijoukkueen riemua ei kuitenkaan kestänyt kuin kaksi minuuttia, kun SalPa sai paikan kuitata tilanne. Sunday Okodughan kierteinen keskitys boksiin, jonka kotijoukkueen toppari Pierre Nlate arvioi täysin väärin. Hän yritti syöksypuskea palloa pois boksista, mutta kierteinen pallo pysähtyi suoraan puolustajan käteen, eikä erotuomarilla ollut muuta vaihtoehtoa, kuin viedä pallo rangaistuspilkulle. Lucas Gabrielsson asettui pallon taakse ja sijoitti sen varmasti alakulmaan. Tilanne näin 1-1.

Maalin jälkeen ote siirtyi Joutsenille, joskin Viikinkien vastahyökkäykset olivat edelleen vaarallisia. Pallo pyörikin pääasiassa kotijoukkueen puolustusalueella, mutta kovin vaarallisia paikkoja ei SalPa päässyt rakentamaan. Viikinkien vastahyökkäkyset puolestaan aiheuttivat sen, että SalPan joutui ottamaan muutaman varoituksen lupaavien hyökkäysten katkaisemisista ja sitä kautta puolustuslinjan pelaajat joutuivat hieman varomaan seuraavissa tilanteissa. Viikingeillä 65. minuutin paikkeilla loistava paikka siirtyä johtoon kulman jälkitilanteesta, kun Ville Varila pääsi laukomaan vastapallosta noin 15 metristä, mutta SalPan onneksi laukaus painui ohi maalin.

Ottelun loppua kohden SalPan sai luotua enemmän ja enemmän painetta Viikinkien päätyyn. Paikkojakin alkoi siunaantua, kun vastustaja väsyi. Ensin Topias Tiainen pääsi Gabrielssonin vapaapotkusta seuranneeseen irtopalloon vitosen viivalla, mutta maalivahti Pervov torjui tilanteen hienosti. Heti perään Onni Valakarilla oli tilaisuus pistää pallo häkkiin kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta laukaus painui SalPan epäonneksi hieman oni maalin. Ottelun lisäajalla sitten tapahtuikin paljon. Ensin Onni Valakaria rikottiin boksissa ensimmäisellä lisäaikaminuutilla ja pallo vietiin toistamiseen pilkulle. Samassa tilanteessa kotijoukkueen Bob Diasonama protestoi sen verran raivokkaasti, että erotuomari näytti hänelle suoraan punaista korttia. Tällä kertaa kokenut Pervov ei aavistanutkaan enää, vaan reagoi Gabrielssonin laukaukseen, joka valitettavasti jäi hieman keskelle ja näin venäläisvahti torjui sen. Torjuntaa seuranneen rajaheiton jälkitilanteesta Topias Tiaisella oli vielä loistava paikka pistää pallo sisään seitsemästä metristä, mutta ohjaus suuntautui valitettavasti hitusen ohi takatolpalta. Loppunumerot siis 1-1 ja pisteet jakoon.

Kokoonpano:
Lepola, Leino, Rannikko(v), Sihvonen(v), Enqvist, Peltola, Okodugha(74. Leskelä), Gabrielsson(m), Muzaci(v), Tiainen, Oksanen(59. Valakari)

Takaisin edelliselle sivulle

Haku

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT